Zou het kunnen, omdat wij als Nederlanders gewoon een fiets of schaatsen hebben, dat je toevallig nog niet had gehoord van Lime? De service van Lime stelt klanten in staat om customized elektrische steps in steden te huren en weer achter te laten op de stoep voor de volgende rijder, wanneer aangekomen op locatie. Het is momenteel beschikbaar in meer dan 70 markten in Amerika en Europa, waardoor Uber er inmiddels ook weet van heeft gekregen en van plan is om Lime naar verluidt een taxatie van $ 1,1 miljard USD te geven.

Zodra de Uber-Lime-samenwerking is voltooid, zal Uber de service van het merk promoten in zijn app en het logo op elke step plaatsen. Het is nog maar de vraag wanneer deze service in Nederland zijn opmars maakt, maar om niks te missen kun je de website van Lime in de gaten houden voor meer informatie en updates!

Kritiek

De service heeft wereldwijd ook al op de nodige kritiek kunnen rekenen. Zo luiden reacties bijvoorbeeld dat de gebruikers zich geen raad weten met de steps en een gevaar vormen voor het verkeer, ook blijkt het in sommige steden niet aan te slaan: mensen gebruiken de steps niet en de steps staan daar maar een beetje te staan.

Andere geluiden zijn dat deze steps er om vragen om gestolen te worden, waar de echte critici hun onvrede uiten dat men maar gewoon een eigen step moet kopen. Wat denk jij; heeft dit initiatief een toekomst?