In Groot-Brittannië en ver daarbuiten had iedereen het zondagavond over het gevecht tussen Tyson Fury en Dillian White. Bokser Tyson Fury ging naar huis met een astronomisch bedrag na het knock-out slaan van Dillian Whyte.

Zinderend gevecht tussen Tyson Fury en Dillian Whyte

In het uitverkochte Wembley stadion in Londen stapten Tyson Fury en Dillian Whyte zondagavond de ring in. Ging Tyson Fury zijn indrukwekkende carrière in stijl afsluiten met een wereldtitel? Het was een zinderend gevecht tot Tyson Dillian White verraste met een zogenoemde uppercut. White stond nog op, maar leek niet meer bij zinnen, daardoor besloot de scheidsrechter het gevecht beëindigden. Het was voor Tyson Fury zijn 32e zege in 33 partijen, daarvan eindigde één partij zonder winnaar. Voor Dillian Whyte was het zijn derde verlies in 31 partijen. Met het bedrag waarmee hij naar huis gaat kan ‘The Gypsy King’ gerust met pensioen gaan.

Tyson Fury gaat met pensioen

Eerder kondigde Tyson Fury al aan te stoppen met boksen en na het gevecht tegen Dillian Whyte was het dan écht zo ver. Na afloop van de wedstrijd sprak hij het uitverkochte Wembley toe: “Ik was het aan de fans en iedereen in het Verenigd Koninkrijk verschuldigd om hier te vechten op Wembley”, aldus Tyson. Maar ik ben een man van mijn woord. Ik heb het mijn vrouw beloofd. Dit was het voor The Gypsy King en wat een manier om te eindigen.” De bokser sloot af op de manier die we van hem gewend zijn: met een a capella-versie van ‘American Pie’. Zijn fans zongen luidkeels mee. Zo nam hij op eigenwijze afscheid van de sport. Een indrukwekkende carrière waar je alleen respect voor kan hebben. Daarnaast nam Tsyon Fury een gigantisch geldbedrag mee naar huis.

Dit bedrag won Tyson Fury met zijn laatste gevecht

Zijn landgenoot Dillian Whyte ging naar huis met ‘slechts’ zeven miljoen dollar. Tyson Fury kon op een veel groter bedrag naar huis. Hij kan maar liefst 33,6 miljoen dollar op zijn rekening bijschrijven. Met zo’n bedrag kan Tyson Fury zonder zorgen genieten van zijn pensioen.