Als je het helemaal hebt gehad met alle vrijheidsbeperkende maatregelen, dan kunnen we het ons goed voorstellen dat je smachtend uitkijkt naar een vakantie. Dan bedoelen we geen saaie strandvakantie, maar een die je adrenaline tot een hoogtepunt doet stijgen. Kortom, een avontuurlijk verblijf ver buiten de landsgrenzen. Komt goed uit: in Frankrijk kun je optimaal genieten van een stuk ongerepte natuur en overnacht je in een gebied met ruim 80 slapende vulkanen.

Ruim 80 slapende vulkanen

Schrik niet, de vulkanen in dit gebied zijn vooral slapende vulkanen. Compleet inactief dus en de kans op een onverwacht schouwspel van lavaspuwende vulkanen is minimaal. Sterker nog, de laatste keer dat een vulkaan hier actief was is zo’n 6000 jaar geleden. Voor deskundigen betekent dit dat de vulkanen nog ‘actief’ zouden zijn, maar van enige serieuze activiteit is geen sprake. We houden het er daarom op dat het geen actieve, maar slapende vulkanen zijn.

slapende vulkanen

De spannendste AirBnB ooit

Wil je hier overnachten tussen de slapende vulkanen, check dan even de AirBnB pagina van Kilian. Je ziet dan direct dat het hier gaat om een zeer unieke ervaring van – helaas – 1 nacht. Inderdaad, slechts 24 uur, maar die zijn dan wel onvergetelijk. Waar anders ter wereld kun je overnachten in een gebied met zoveel vulkanen? Inderdaad, gaat je niet lukken.

De overnachting die je dus kan boeken via AirBnB, wordt gepresenteerd in samenwerking met het bedrijf Volvic. Zij produceren bronwater wat uit de grond in dit gebied wordt gewonnen. Het ligt in de regio Auvergne-Rhône-Alpes in Frankrijk en bestaat uit verschillende kleine huisjes die ver verwijderd zijn van de bewoonde wereld. Verwacht dus geen sterk signaal op je smartphone en in de avonduren even lekker chillen onder het genot van een Netflix film wordt ook lastig. Toch belooft het een bijzondere ervaring te worden.

Unesco-werelderfgoed

Het Unesco-werelderfgoed – het tektonische Chaîne des Puys (ook de bron van het mineraalwater van Volvic) vormt een idyllisch decor voor de woning die je kunt boeken. Stel het je maar alvast voor: verschillende uitgestrekte velden en vulkanische toppen aan de horizon die je begroeten in de ochtend als je net wakker wordt. We kunnen ons eenvoudig minder spannende gebieden voorstellen.

slapende vulkanen

Overnachten in een LumiPod

Ga je het avontuur tussen de slapende vulkanen aan, dan overnacht je in een LumiPod, een luxe ronde kamer met een gebogen raam van 180 graden en kun je elk moment van de dag genieten van een panoramisch uitzicht over de weelderige natuur. De eigenaar en gastheer is Killian Jornet, een uit Noorwegen afkomstige ski-fanaat en bergbeklimmer. Wil je alle tips en tricks leren van het bergbeklimmen, dan is hij wel de man om er alles van te horen.

Sterren-diner voor twee

Lijkt het je wel wat om dit eens mee te maken? Dan is het te hopen dat je een flinke dosis geluk hebt. De boeking wordt namelijk verloot. Ben je de gelukkige die uitverkoren is om dit mee te maken, dan gaat het je slechts 1 euro kosten! Dat is overigens wel exclusief belastingen en toeslagen. Mocht je nog wat extra motivatie nodig hebben om mee te doen aan de loting: de gelukkige winnaar wordt bijzonder goed verwend. Je krijgt namelijk ook een diner voor twee aangeboden door de lokale Michelin kok Adrien Descouls. Je hoeft er niet voor naar zijn restaurant, het diner wordt gewoon netjes bezorgt. Een privé-yogasessie bij zonsopgang is inbegrepen, net als een ballonvaart met uitzicht op de vulkanen naast alle andere luxe voorzieningen.

slapende vulkanen

Toch op zoek naar iets duurders en exclusievers? Dit zijn de 5 duurste Airbnb’s in Europa.