Niets zo vervelend als verslaafd zijn aan een serie en bij de laatste cliffhanger moeten wachten tot het nieuwe seizoen er is. Dan bedoelen we niet tot het uitkomt, want op andere plekken in de wereld kijken mensen het al, nee, we bedoelen tot hij ook daadwerkelijk tussen jouw Netflix-titels staat. Met dit super simpele trucje heb jij in één klap extra titels erbij.

Verander de taal op Netflix

Heb jij, zoals veel anderen, je Netflix-taal op Nederlands staan? Dan loop je zo’n zes procent van het aanbod mis, volgens Streamwijzer.nl. Wanneer gebruikers de taal veranderen naar Engels, wordt het Netflix-aanbod ineens verruimd met nieuwe titels waar jij als trouwe betaler dus gewoon recht op hebt. In totaal zijn er bijna 80 titels die verborgen blijven bij een verkeerde taalinstelling.  De meeste zijn series, films lijken minder te worden getroffen door het taalverschil in de instellingen.

Netflix

Kleine kanttekening

De totale lijst met extra titels bestaat niet uit legendarische kaskrakers zoals deze best bekeken titels. Dat moet worden toegegeven. Waar dat door komt zit hem in de oorzaak van dit hele gebeuren. De reden dat deze 80 titels niet op je Nederlandse Netflix staan is simpel. Het heeft namelijk alles te maken met het feit dat ze nog niet in onze taal ondertiteld zijn. Om je niet blij te maken met een dode mus zet de streamingsdienst ze er dus ook niet tussen. De échte kaskrakers, of bijvoorbeeld Netflix Originals, worden altijd ook in het Nederlands ondertiteld en die hoeven we dus sowieso niet mis te lopen. Aardig dat Netflix zo met ons meedenkt, maar in de praktijk spreken velen anno 2020  prima Engels. Voor velen is het dan ook helemaal geen ramp op de ondertiteling op deze wereldtaal te hebben staan.

Dus, voor iedereen die de afgelopen maanden wel een beetje door het aanbod heen lijkt te zijn geraakt en het diehard bingen nog niet wil opgeven: gooi die instellingen naar het Engels en kies één (of meer) van de 80 titels die jou de komende dagen gaan vermaken.