Other

Met deze handige truc voorkom je dat er wordt ingebroken in je huis

truc tegen inbrekers

Het zou zomaar eens kunnen dat je het ooit mee hebt gemaakt: een inbraak. Erg vervelend natuurlijk. Er zijn vreemde onbekende personen in je huis binnengedrongen en zij hebben je meest kostbare spullen meegenomen. Naast dat je belangrijke bezittingen kwijt bent, geeft het ook een naar gevoel dat er onbekenden binnen zijn geweest. Hiervoor zou iets bedacht mochten worden… Deze truc tegen inbrekers kan je een handje helpen.

Handige truc tegen inbrekers

Met een handige truc kun jij ervoor zorgen dat niet meer wordt ingebroken in je huis. Wat heb je daarvoor nodig? Nee, geen hele dure apparatuur. Het enige wat je nodig hebt zijn twee glazen. De twee glazen moeten allebei groot genoeg zijn om aan de klink van de deur te hangen zonder dat het er af valt.

Het eerste glas plaats je over de klink heen. Letterlijk de opening van het glas plaats je over de deurklink. Vervolgens pak je het tweede glas. Dit glas zet je recht op het eerste glas. Dit betekent dat het tweede glas loodrecht op het eerste glas staat.

Glazen als alarmbellen

Nu zul je misschien denken, is dit alles voor deze truc tegen inbrekers? Ja, dit is echt alles! Op het moment dat er nu iemand in je huis probeert in te breken, hoor je het meteen! De glazen zullen namelijk hard op de grond vallen en veel kabaal maken. Ze zullen breken. Door het geluid wordt je boven in je bedje wakker en kun je de inbrekers wegjagen als dat nog nodig is. Het zou zomaar kunnen dat de inbrekers al enorm zijn geschrokken door de herrie die de vallende glazen maken.

Zo heb je op een creatieve manier een eigen alarmsysteem gemaakt. Ingewikkeld en moeilijk is het zeker niet en daarnaast is het ook nog eens kostenbesparend. Het enige nadeel van dit ultramoderne systeem is dat de glazen waarschijnlijk kapotvallen. Dat is natuurlijk niet fijn. Er kunnen ook andere voorwerpen aan de deurklink worden gehangen, bijvoorbeeld een sleutelbos, een aantal munten of wel gewoon wat bestek.

Beelden: Cleverly.