Cars & Bikes

Met 2500 cc is deze Triumph Rocket 3 een atoombom van een motor

Triumph Factory Custom Rocket 3

Mocht de motorwereld in oorlog met elkaar zijn, dan zitten ze er bij Triumph in ieder geval veiligjes bij; met de limited edition nieuwe TFC (Triumph Factory Custom) Rocket 3 hebben ze namelijk een atoombom in handen! Dit ultra-zeldzame, ultra-premium en op maat gemaakte beest zal naar alle waarschijnlijkheid uitgerust worden met een van ‘s werelds grootste productiemotoren die vandaag de dag op de markt rondbrullen.

Triumph Factory Custom Rocket 3

We hebben het hier over 2.500 cc en een vermogen van 180+ pk, waardoor de realisatie van het huidige prototype toch wel tegen de status van een superbike aan rijdt – en al helemaal voor een cruiser.  Niet voor niets dat z’n koosnaampje ook Rocket is. Triumph belooft dat de TFC Rocket 3 “niets minder dan de ultieme motorfiets” zal zijn. Compleet met wereld-kloppende prestaties, geavanceerde technologie, gespierde aanwezigheid en unieke technische innovaties.

De foto’s tonen veel koolstofvezel, Brembo-remmen, enorme uitlaten, een speciaal achterspatbord, met titanium gecoate omgekeerde vorken en prachtige praktische details. Wij kunnen ons alleen maar afvragen wat voor geluid er wel niet uit moet komen. Mocht jij nou interesse hebben, dan moet je nog minimaal 90 dagen wachten! De productie zal tevens worden beperkt tot slechts 750 exemplaren met een nog te bepalen prijs. De Triumph Rocket 3 Cafe Racer-uitvoering hebben we trouwens ook voor je, hier.

Bron: Maxim