Hoe kun je nu beter je look afwisselen dan door te spelen met de lengte van je baard? Allereerst is het goedkoop, maar het is ook een stuk minder extreem dan het nemen van een tattoo of de aanschaf van een nieuw pak of dure merkkleding. En wanneer het mis gaat kun je er altijd nog voor kiezen om het er helemaal af te halen. Een verzorgde baard is dé manier om goed voor de dag te komen.

Ja een baard is een risicovrije investering, maar aangezien je er goed uit wilt zien vraagt hij wel de nodige aandacht. Als je er niet te veel geld aan uit wilt geven en niet te veel tijd aan kwijt wilt zijn, kun je maar beter even opletten. Tussen al die verschillende scheerapparaten, messen en trimmers zit een ongelofelijk prettig apparaat wat ervoor zorgt dat jij geen crème, scheerschuim of olie meer nodig hebt. Indien jij wilt afwisselen tussen een glad geschoren look, stoppelbaard, strakke trim en een middel-lange baard dan is de Philips OneBlade de gear die je moet hebben.

Glad geschoren

Ben jij een liefhebber van een glad geschoren look of wordt er op jouw werk van je verwacht dat je geschoren bent? Om je niet iedere dag opnieuw te hoeven scheren met scheerschuim en de kans dat jij jezelf open haalt te verminderen kun je de handige OneBlade gebruiken.

baard scheren trimmen lengte man

Een apparaat wat je kunt gebruiken met of zonder scheerschuim en op zowel een droge als een natte huid. Naast deze voordelen gaat de OneBlade maar liefst een vol uur mee en is de oplaadtijd eveneens slechts een uur.

Baardgids: zo trim jij gemakkelijk een stijlvolle baard

Philips

OneBlade

Stoppelbaard

Je hebt je hele week keurig geschoren, maar nu heb je weekend: tijd om de baard even de vrije loop te laten. Met een stoppelbaard creëer je die edgy look die mensen misschien niet helemaal van je gewend zijn. Een look die minimale inspanning vergt, maar wel erg leuk is voor de afwisseling.

baard lengte stoppelbaard mannen

Het sleutelwoord is hier ‘minimalistisch’ aangezien de stoppelbaard door velen wordt beschouwd als het meest nonchalante baard type. Wanneer je voor de spiegel staat en je moet twee keer naar jezelf kijken, dan wordt het tijd om hem eraf te halen of te trimmen.

Strakke trim

Net als met alle ‘just-got-out-of-bed’ looks, is ook de stoppelbaard een lengte die planning en precisie nodig heeft om er tof uit te zien. Daarnaast moet je haar overal even lang groeien en dat is bij lang niet iedereen het geval. Een veiligere optie is om een dag of drie, vier je baard te laten groeien en deze vervolgens te trimmen en te shapen. Op deze manier heeft je baard overal de gewenste lengte en kun jij de baard kiezen die goed past bij de vorm van je gezicht.

Wanneer je deze look juist wilt doen dan zul je moeten investeren in een goede trimmer met verstelbaar opzetstuk. De Philips OneBlade past precies in dit plaatje en heeft verschillende standen. Zo kun jij je snor bijvoorbeeld wat langer laten en vanaf de adamsappel tot de kaak kort of glad geschoren. Wanneer je het opzetstuk verwijdert kun je met zijkant van de OneBlade je haarlijnen strak trekken, met als resultaat zeer scherpe contouren. Kortom voldoende mogelijkheden om mee te experimenteren.

Middel-lange baard

Het grote nadeel van een middel-lange baard is dat het snel onverzorgd wordt. Sommige mannen kiezen er daarom voor om regelmatig naar de barbier te gaan, maar dat kost klauwen met geld en is daarnaast tijdrovend. Waarom zou je dan voor een dergelijke baard kiezen zul je misschien denken? Allereerst ziet het er mannelijk uit en uit onderzoek blijkt dat mannen met baarden dominanter worden ingeschat, wat door veel vrouwen als een positieve eigenschap wordt gezien. Een heel ander voordeel van de middel-lange baard is het feit dat je jouw gezicht kunt vormen. Heb jij bijvoorbeeld een kuiltje in je kin, of loopt jouw gezicht aan de onderzijde taps toe, wellicht is het dan een idee om je baard op die plekken wat voller te laten. Aan de andere kant kun je wanneer je een wat boller gezicht hebt misschien beter gaan voor een strakke trim of gladgeschoren look.

baard lengte midden lengte man trimmen

De kunst hierbij is om de trim goed bij te houden en daar al te werken met verschillende standen, zodoende is het minder werk om jouw baard wanneer deze langer wordt bij te werken. Door je halslijn en contouren op de wangen netjes bij te houden zul je nooit overkomen als pas gescheiden vader die zich weken niet heeft geschoren. Met de OneBlade kun je grote oppervlakte in een beweging weg halen, maar voor de kleinere en meer preciezere contouren gebruik je de zijkant. Wil jij jouw baard op sommige plekken langer dan 10 mm laten groeien, dan zou je het daar eventueel kunnen bijknippen. Des te langer jij je baard laat groeien, des te belangrijker het ook wordt dat je baardolie gebruikt. De huid droogt namelijk uit wanneer er meer haar op groeit, wat uiteindelijk zou kunnen resulteren in roos. Wanneer je een goede dot baardolie op je vinger doet en deze vervolgens insmeert tot de haarzakken zul je hier geen last van ondervinden.

Voor welke look je ook gaat, het sleutelwoord voor een complete en verzorgde baard is de Philips OneBlade. Laten we wel wezen wij mannen hebben nooit veel zin en tijd om uren in de badkamer door te brengen, dus met een optie als deze komen we er gemakkelijk vanaf zonder in te leveren op looks.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door
Philips