Entertainment

Dit is de indrukwekkende transformatie van Spaanse voetballer Adama Traoré

Transformatie Adama Traore

Ken je Adama Traoré? Het is een profvoetballer die in het verleden bij FC Barcelona voetbalde. De Spanjaard verdient tegenwoordig zijn geld bij Wolverhampton Wanderers en hij staat naar verluidt in de belangstelling van Tottenham Hotspur. Deze jongen heeft de afgelopen flink getraind. In de Premier League wordt hij dan ook niet voor niets ‘The Beast’ genoemd.

De indrukwekkende transformatie van Adama Traoré

Adama Traoré is niet altijd een spierbundel geweest. In zijn tijd bij FC Barcelona werd hij als ‘te zwak’ bestempeld, maar dat pikte hij niet. De Spanjaard ging op zoek naar een nieuwe club en kwam terecht bij Middlesbrough FC, een club die inmiddels op het tweede niveau van Engeland speelt. Daar ging hij hard aan het werk om zijn spiermassa te laten groeien. Langzaamaan zag je hem breder en breder worden. Maar bij zijn huidige club is hij echt ontpopt tot een ware Hulk. Dat hij nog in zijn shirt past is een wonder.

Watch on YouTube

Naast spierbundel ook een snelheidsduivel

Gek genoeg staat hij niet alleen bekend om zijn kracht. De 25-jarige buitenspeler is namelijk ook razendsnel. Hij is zelfs één van de snelste spelers in de Premier League. Het snelheidsrecord van Adama Traoré ligt op een indrukwekkende 37 km/u. dat scheelt niet veel met Usain Bolt (44 km/u). De combinatie van zijn snelheid en kracht maakt hem ongrijpbaar voor alle verdedigers. Logisch dus dat hij is uitgegroeid tot één van de sterspelers van Wolverhampton.

Watch on YouTube

Trainen, trainen, trainen

Adama Traoré lijkt dus meer op een rugbyspeler dan een voetballer. Maar hoe heeft hij dat voor elkaar gekregen? Heel simpel, al zegt hij het zelf. De vleugelaanvaller zegt dat hij amper gewichten gebruikt, maar juist met weerstandsbanden en explosieve oefeningen in de weer is. Adama traint met oud Olympisch atleet Darren Campbell. Hij heeft hem geleerd dat hij zelfs op 70 procent een speler voorbij kan gaan. Wanneer dat lukt, heeft hij nog genoeg kracht en energie nodig om na de actie te versnellen en de bal vrij te maken.

View post on Twitter

Menig voetballer is jaloers op het uiterlijk van Adama Traoré. Het heeft natuurlijk ook met aanleg te maken, maar dit beest traint er echt op los. Hij rent als een Hulk over het veld en dat is geweldig om te zien.

View post on Instagram
 

View post on Instagram