Er zijn weinig films waarvan je zó op het puntje van je stoel gaat zitten als de horrorthriller Don’t Breathe. Voor fans van die film komt er nu het vervolg uit: Don’t Breathe 2. Hoofdpersoon Norman, de blinde en gevaarlijke killer uit deel 1, is terug voor een nieuw actiespektakel.

Nieuwe spanning in Don’t Breathe 2

De film Don’t Breathe kwam in 2016 uit. Daarin dacht een groep inbrekers een makkelijke slag te slaan door in te breken bij een blinde man, Norman. Wat ze echter niet wisten was dat de man een doorgewinterde killer was. Door zijn andere zintuigen extra goed te gebruiken werd hij een gevaarlijke tegenstander van de drie. Norman is terug voor het vervolg.

Norman gaat de strijd aan met gevaarlijke inbrekers

Don’t Breathe 2 speelt zich acht jaar af na de gebeurtenissen van het eerste deel. Het 11-jarige meisje Phoenix woont nu bij hem in huis. Zijn eigen dochter werd hem afgenomen door een ongeluk en dus is hij extra beschermend over het meisje. Een nieuwe groep inbrekers heeft het ditmaal niet op Norman zelf, maar op Phoenix voorzien. Dat laat Norman niet zomaar gebeuren. De duistere en gewelddadige kant aan hem komt naar boven in zijn poging om haar te beschermen en af te rekenen met de inbrekers. Ze denken misschien dat de blinde man geen geduchte tegenstander is, maar dan kennen ze Norman nog niet.

Don't Breathe 2

Dit is wanneer we Don’t Breathe 2 kunnen kijken

Op IMDb krijgt het origineel een 7.1. Niet slecht voor een actiefilm! Heb jij het origineel nog niet gezien? Dan kun je deze zien via Netflix. Ben jij vooral benieuwd naar Don’t Breathe 2? Noteer dan alvast maar de releasedatum in je agenda. Vanaf 13 augustus is het vervolg namelijk te zien. De film is overigens niet de enige film waarin één of meerdere zintuigen zijn ‘uitgeschakeld’. Ook in Birdbox zagen we dat, net als Hush en het recent A Quiet Place II (en I).