Dat de elektrische fiets helemaal hot is hoeven we je natuurlijk niet te vertellen. Inmiddels worden er meer elektrische fietsen verkocht dan de reguliere modellen en is er voor elk type fietser wel een e-bike te krijgen. Een nadeel blijft echter overeind staan: de prijs. Wil je een beetje vette gemotoriseerde fiets hebben, dan kost dat een paar centen. De oplossing komt van GeoOrbital. Zij zorgen ervoor dat je in 60 seconden van je oude fiets een super hippe e-bike maakt. Gewoon door het wiel te vervangen.

Van een gewone naar een e-bike in 60 seconden

De uitvinding van GeoOrbital klinkt misschien extreem futuristisch, maar wat het doet is vrij simpel. Het is niks minder dan een elektrisch wiel. Je vervangt dus gewoon het voorwiel van je traditionele fiets en voilá, je hebt een elektrische fiets. Volgens de makers kan dat binnen 60 seconden. In een mum van tijd tover je dus elke saaie fiets om in een e-bike en rij je zo weg.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door GeoOrbital (@geoorbital) op

Topsnelheid: 32 km/u

Het ontwerp van de GeoOrbital wiel is bijzonder sportief en opvallend genoeg is het wiel voorzien van  een speciaal foam wat er voor zorgt dat de band in theorie nog lek kan gaan. Over de prestaties van het wiel kunnen we duidelijk zijn: die zijn gewoon top. Ondanks het relatief lichte gewicht kun je, afhankelijk van het gekozen model, een snelheid van maximaal 32 kilometer per uur halen. De Panasonic Lithium Ion batterijen (Li-Ion) zorgen voor een flinke actie radius van maximaal 96 kilometer.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door 🚵🏼 ВЕЛОСИПЕДНЫЙ ПОРТАЛ РОССИИ (@planetavelo_com) op

Kickstarter project werd een succesverhaal

Het verhaal achter het GeoOrbital wiel leest als een spannend jongensboek. Het begon ooit als Kickstarter project en bleek al snel in de smaak te vallen. Inmiddels heeft het de 2018 EDISON AWARD voor Product Excellence gewonnen en rijden er volgens de producent al honderden mensen rond met een gemotoriseerd wiel van GeoOrbital. Het elektrische wiel is verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen zodat bijna elke traditionele fiets omgebouwd kan worden tot e-bike. De grootste verrassing is wellicht de prijs, een GeoOrbital wiel is al verkrijgbaar vanaf 729 euro. Mocht dat toch net buiten je budget vallen, check dan de elektrische fiets van Xiaomi. Hun nieuwste elektrische fiets scoor je al voor 333 euro.

Bron: Geoo

Fotografie: Geoo