Straaljagers en vliegdekschepen, The Maverick is terug! Eindelijk kunnen we weer gaan genieten van Tom Cruise die in een gevechtsvliegtuig rond suist in Top Gun: Maverick. En dat werd best weleens tijd.

Top Gun: Maverick

Het heeft even mogen duren – 33 jaar – maar nu gaat het er toch echt komen: een vervolg op Top Gun. Op de populaire film uit 1986 komt met Top Gun: Maverick eindelijk een sequel. Voor die film kruipt Cruise weer in de huid van luitenant Pete Mitchell. Er worden tegenwoordig aan de lopende band films geremaked, en dan mag een iconische film als Top Gun natuurlijk niet ontbreken. Menigeen wilde na deze film straaljagerpiloot worden. Logisch, want met Tom Cruise zag het er wel heel spectaculair uit. Mooie luchten, snelle motoren, Kelly McGillis.

Top Gun: Maverick

Danger Zone

De trailer voor Top Gun: Maverick opent met een lege zoutvlakte en de donkere, doorleefde stem van Ed Harris. Vervolgens scheert rakelings over de grond een straaljager op hoge snelheid. Ed heeft het over de enige man die in de afgelopen veertig jaar drie vijandige vliegtuigen heeft neergehaald. Dat kan er natuurlijk maar een zijn, mr. Maverick himself. Hij kan geen promotie krijgen, maar een vervroegd pensioen ziet hij ook  niet zitten. Ed vraagt zich alleen af waarom Pete Mitchell geen admiraal met twee sterren is, maar gewoon nog steeds een commandant. Het antwoord blijft ons verschuldigd.

Plot

Over de plot van Top Gun: Maverick kunnen we je helaas nog niets melden. We moeten het doen met de trailer, die er dan wel weer heel vet uitziet, dat wel. Wat de naam of de rol is van Ed Harris in de nieuwe film is dan ook niet bekend. Ook zien we heel kortstondig een geüniformeerde Jon Hamm tussen een rij straaljagers doorlopen. Jennifer Connelly en Miles Teller zullen eveneens te zien zijn. Bovendien keert Val Kilmer in de rol van Iceman, Pete’s rivaal. Even wachten is het nog wel. Top Gun: Maverick verschijnt op 16 juli 2020 in de bioscoop.

Bekijk ook 10 films die veel bloot bevatten.