Of hij nu onherkenbaar is als maffiabaas Al Capone of in het sinistere Taboo als wereldreiziger de boel op stelten zet: Tom Hardy is een man naar ons hart. De acteur gaat geen één vette rol uit de weg. Het heeft ervoor gezorgd dat hij een uitgebreid repertoire aan films en series op zijn naam heeft staan. Van Inception to The Revenant: met deze acteur moet je rekening houden. Niet alleen op het witte doek ziet hij er goedverzorgd uit. Dit zijn tips om de stijl van Tom Hardy over te nemen.

Tom Hardy heeft wisselende stijl

Als we meerdere films van een acteur zien, kunnen we vaak het beeld verliezen hoe ze er bij lopen als ze niet in de rol van gevangene, crimineel of wereldreiziger zitten. In het geval van Tom Hardy is duidelijk dat zijn stijl erg tweezijdig is. Aan de ene kant zien we de acteur vaak strak in het pak verschijnen op premières, maar hij heeft ook een ruigere kant.

Je baard goed bijhouden

Eén van de typerende aspecten aan Tom Hardy is zijn baard. Heb je zelf ook een baard, zorg dan dat deze niet té lang groeit en houdt hem goed bij. Heb je een wat langere baard, zorg dan dat je haar bovenop je hoofd wat strakker en korter is. Op die manier gaat de focus uit naar je baard en is de rest van je gezicht alsnog goed verzorgd.

Net en verzorgd

De acteur gaat stijl en klasse overduidelijk niet uit de weg. Op veel premières zien we hem dan dus ook verschijnen in een driedelig pak. Wellicht wat overdreven om zelf te dragen naar een werkafspraak. Toch kun je, wanneer je een normaal, casual pak draagt, inspiratie opdoen aan de manier waarop hij zijn pak combineert. Tom Hardy voegt unieke elementen toe, zoals een knip op z’n stropdas, een zakhorloge of een pochet. Verder zijn de kleuren die hij vaak draagt rustige kleuren, zoals blauw- en grijstinten. Die kun je goed laten terugkomen in klassieke, lange jassen.

Meer casual gekleed

Staat hij niet op een première, dan draagt Tom Hardy zijn eigen kleding. Zijn streetwear is gemakkelijk over te nemen. De acteur draagt voornamelijk shirts met opdrukken, flannels, sneakers en kledingstukken die zijn geïnspireerd op het leger. Draagbare kleding dus, zolang je het maar met zelfvertrouwen draagt.  Zin in een vette film met de acteur in de hoofdrol? Daarvan zijn er gelukkig genoeg te vinden op Netflix.