Gear

Dit is waarom sommige toiletten een U-vormige wc-bril hebben

toiletbril u-vorm

Je hebt O-vormige toiletbrillen en je hebt U-vormige toiletbrillen. Maar hoe komt laatst genoemde aan zijn vorm? Lees hier waarom sommige wc's een toiletbril met een U-vorm hebben.

Toiletbril met een U-vorm

Als je wel eens in openbare toiletten bent geweest, is het je misschien opgevallen dat sommige toiletten (meestal in het buitenland) een U-vormige bril hebben in plaats van de traditionele ronde of ovale bril. Heeft dit een speciale reden? Waarom hebben sommige toiletten een U-vorm wc-bril?

Hygiëne en schoonmaakgemak

Een van de belangrijkste voordelen van de U-vormige toiletbril is dat het ontwerp ervoor zorgt dat het toilet hygiënischer is. De open voorkant van de bril maakt het gemakkelijker om de bril schoon te maken, omdat er minder oppervlak is waarop bacteriën en ziektekiemen zich kunnen ophopen. Hierdoor is het risico op besmetting door contact met de bril kleiner.

Vrouwvriendelijk ontwerp

Een ander voordeel van de U-vorm toiletbril is dat deze speciaal ontworpen is met vrouwen in gedachten. Omdat de voorkant van de bril open is, is het gemakkelijker om het gebied schoon te houden en kunnen vrouwen de bril gebruiken zonder deze aan te hoeven raken. Dit zorgt voor extra hygiëne en vermindert het risico op infecties.

Minder risico op overdracht van ziekten

Er zijn verschillende theorieën over waarom de U-vormige toiletbril wordt gebruikt in openbare toiletten. Een van deze theorieën is dat dit type bril helpt bij het verminderen van het risico op soa’s te verkleinen. Omdat er minder oppervlak is voor bacteriën om zich op te hopen en het toilet gemakkelijker schoon te maken is, kan dit helpen om de verspreiding van ziektekiemen te beperken.

View post on TikTok

De U-vorm wc-bril biedt verschillende voordelen, waaronder een hogere mate van hygiëne, gebruiksgemak voor vrouwen en minder risico op ziekteoverdracht. Hoewel het misschien niet de meest gebruikelijke toiletbril is in Europa, kan het geen kwaad om dit type bril ook hier te overwegen voor openbare toiletten.

Meer lezen over toiletten? Met deze simpele truc laat jij de bruine aanslag in verdwijnen.