Food & Drinks

Dit zijn 4 overheerlijke toetjes voor bij een kampvuur of op de BBQ

barbecue kampvuur toetjes

Een kampvuur of barbecue in de zomer is altijd gezellig. En het voordeel van een kampvuur en barbecue zijn: je hebt gelijk al een soort oven buiten staan. Die kun je gebruiken om de lekkerste toetjes mee klaar te maken. Hiervoor heb je soms een beetje creativiteit en handigheid nodig, maar dat zal vast goed komen. Dit zijn de lekkerste toetjes voor bij een kampvuur of op de barbecue.

Lekkere toetjes voor bij het kampvuur of op de barbecue

We hebben vier toetjes gevonden die jouw kampvuur of barbecue culinair kunnen verrijken. Ook voor de vriendengroepen en feestjes kun je hier hoge ogen mee gooien. Het is namelijk weer eens wat anders dan die afgezaagde marshmallows van altijd. Niet alleen is het lekker en leuk, maar ook een goed excuus om een gezellig kampvuur of leuke barbecue te organiseren. Als dat nog geen win-winsituatie is!

Broodjes op een stokkie

Het kan zo simpel en zo lekker zijn. Maak een simpel brooddeeg, doe er een stuk van op een stok en rooster de toetjes gaar boven het kampvuur of op leg het deeg gewikkeld in aluminiumfolie op de barbecue. Mix 250 gram zelfrijzend bakmeel met 1 tl suiker, 1 el boter en 250 ml melk. Kneed dit tot een soepel deeg en wikkel dat om een stok heen. Als je dan je broodje gaar hebt gebakken boven het kampvuur of op de barbecue, kun je het met wat suiker eten.

Kaneel wraps

In een koekenpan die ook tegen vuur kan of op de barbecue kan worden gezet, zou je ook een tortilla kunnen opwarmen, en die dan toppen. Een beetje boter, een beetje suiker met kaneel en je hebt een zoete wrap die niet in het rijtje van heerlijke toetjes bij het kampvuur of op de barbecue mogen ontbreken.

Chocoladefondue

Je kunt simpelweg een blok chocola smelten in een pannetje en daar snacks in dippen. Zo makkelijk maar zo smaakvol, voor iedereen een succes. Je kunt dippen met aardbeien, koekjes, marshmallows of wat je goed vindt combineren met chocola. Zorg wel dat je een vuurbestendig pannetje hebt.

Sinaasappel cakes

Uitgeholde sinaasappels zijn te gebruiken als mini-oven waar je cakebeslag in doet. Maak met gewone cakemix een beslag en voeg hier naar smaak chocola of cacao aan toe. Snijd de bovenkant van een sinaasappel eraf en hol hem uit. Doe dan het cakebeslag in de sinaasappel en leg de afgesneden bovenkant er weer op. Dan kun je hem inpakken met aluminiumfolie en simpelweg in het vuur of op de barbecue leggen. Na een minuutje of 10 tot 15 heb je een gaar cakeje dat je uit de sinaasappel kunt eten.