Ken je het eiland Mykonos? Dat Griekse eiland wat een populair optrekje is veel veel mensen. Zoals je misschien wel weet zijn de prijzen daar erg hoog, maar er is een restaurant op Mykonos wat wel hele hoge prijzen hanteert. Het restaurant is gelegen op een mooie locatie en maakt goede gerechten, maar de prijzen zijn toch iets minder aantrekkelijk.

Peperdure rekening in Griekenland

Het restaurant DK Oyster ligt aan een beroemd strand in Mykonos. Het wordt vooral bezocht door de happy few. Een Amerikaanse vrouw met haar dochter gingen in juli samen uiteten bij het restaurant. Ze bestelden twee cocktails en een bord met krabbenpootjes. Het eten was erg lekker. Toen kregen ze de rekeningen. Het tweetal schrok enorm toen ze het bedrag zagen. Het totaalbedrag was 600 euro. Hierna diende de Amerikaanse vrouw een klacht in en kwam de inspectie in actie.

Dit is nog lang niet alles. Het personeel van het restaurant blijkt er agressief te zijn. Op de menukaart van het restaurant stonden alleen maar de gerechten zonder de prijzen. “Toen ik weigerde 600 euro te betalen, dreigde het restaurant de politie te bellen”, aldus de Amerikaanse vrouw. Na deze opmerking liet het restaurant weten dat de politie hen op het eiland zou houden en dat zij daardoor niet naar huis konden gaan. Door de aangifte van de vrouw kwam de inspectie langs en deed een inval in het restaurant.

miljonair trekt bankrekening leeg

Een bitter desert

DK Oyster kreeg na deze inval een boete van 31.000 euro vanwege ‘verschillende overtredingen van de wet’. Al vaker is het restaurant slecht in het nieuws gekomen. Ook staan meerdere websites vol met slechte recensies en waarschuwingen voor het restaurant. De eigenaar van DK Oysters ontkent alle overtredingen en geeft een reden voor de hoge prijzen. Volgens hem is de prijs te rechtvaardigen door de kwaliteit van de gerechten en de schitterende locatie aan het strand. De klachten komen volgens de eigenaar vooral van influencers die proberen gratis maaltijden te krijgen in ruil voor een shoutout op social media. Daar doet hij niet aan mee.