Nu de zomerse dagen al af en toe om de hoek komen kijken, is het misschien tijd om eens wat meer aandacht te besteden aan je tuin. Het kan nooit kwaad om je tuin eens een upgrade te geven. Deze dingen geven je tuin een hele nieuwe uitstraling.

Met deze spullen geef jij je tuin een upgrade

Een grauwe, saaie tuin is eigenlijk not done. Een tuin moet een plek zijn waar je in de zomer heerlijk tot rust kunt komen na een lange werkdag. Wat te denken van een knallend tuinfeest met je maten, of lekker doorzakken met je vriendin onder het genot van een ijskoud drankje. Heerlijk, maar dan moet je tuin wel een oase van rust en plezier zijn. Een deprimerende bende van onkruid zorgt al snel voor een grafstemming waar de gemiddelde begrafenisondernemer jaloers op kan zijn. Dat wil je natuurlijk niet. Daarom is het maar wat belangrijk om deze zomer wat meer aandacht aan je tuin te besteden. Zo kun je met een lach op je gezicht van de zon genieten in je eigen achtertuin. Weet je niet waar je moet beginnen? Wij hebben een lijstje gemaakt met enkele attributen die je tuin zeker weten een upgrade gaan geven.

1. De juiste verlichting

Sfeerverlichting in je groene oase is bijna net zo belangrijk als een goede tuin- of loungeset. Je wilt natuurlijk niet alleen overdag van je tuin kunnen genieten. Overdag bepalen planten en de tuinmeubelen de sfeer in de tuin, maar ’s avonds doen de lampen al het werk. Met de juiste verlichting creëer je gelijk een hele andere sfeer in je tuin. Zo kun je bijvoorbeeld led-lichten ophangen, wat subtiele bouwlampen of enkele fakkels. Het lijkt wellicht wat overdreven, maar met een goede bouwlamp met accu kan jij de hele avond verlicht genieten van een biertje én van een (klein) feestje.

2. Vuurkorf/vuurschaal

Hoewel je overdag kunt zweten als een rund in de brandende zon, kan je in de avond kippenvel krijgen van de kou. In de avond wordt het niet alleen donker, maar het kan ook (flink) afkoelen. Om die kou te bestrijden kun je een warmtebron in huis halen. Nu kun je denken aan een heater, maar dat is toch een stuk minder sfeervol dan een ‘ouderwets’ vuurtje. Haal dan ook een vuurkorf of een vuurschaal voor je tuin. De juiste vuurkorf geeft sfeer, licht én warmte. En dan nog niet te beginnen over het roosteren van marshmallows. Zo kun je langer van de mooie, zwoele zomeravonden genieten onder het genot van een lekkere borrel en zoete snack.

Tuin upgrade

3. Een buitenbar

Wil je het echt groots aanpakken? Dan kun je altijd overwegen om een enige echte buitenbar in je tuin te bouwen. Met zo’n installatie is de kans groot dat jouw stekkie op bezoekplek nummer 1 staat bij je vrienden. Die zijn straks niet meer bij jou weg te slaan. Hoe kan het ook anders met een overvloed aan drank in de buitenlucht. Een buitenbar staat garant voor een leuke, gezellige en geweldige zomer.

4. Goede muziek

Je kunt dan wel de sfeermaker van de groep zijn en na een paar biertjes de teksten van Tino Martin blèren, een goed muziekje doet de sfeer toch meer goed dan jouw gebral. Daarom mag een goede speaker niet ontbreken in de tuin van jouw dromen. Zo kun je urenlang met je vrienden genieten in jouw achtertuin met wat lekkere muziek op de achtergrond. Pomp de dikste hits, drink een borrel van je bar en je hebt gegarandeerd een gezellige middag of avond.

5. Een comfortabele tuinset

En last, maar zeker not least: een comfortabele tuinset. Een tuin is niet compleet zonder een lekkere vlak om op te zitten. Zo kun je laag liggen terwijl je wilt zonnen of actief zitten als je de creaties van je barbecue naar binnen schuift. Ook je gasten zullen waarde hechten aan comfort voor hun achterwerk. De hele tijd staan zorgt voor verzuring in de benen, en voor die verschijnselen gaan ze wel naar de sportschool.