Een nieuwe smartphone kost tegenwoordig een godsvermogen. Daarom wil je natuurlijk dat je er zo lang mogelijk mee kan doen, het zou zonde zijn als je honderden euro’s neertelt voor een telefoon met een korte levensduur. Wij geven je 5 tips voor hoe jij je smartphone langer mee laat gaan.

Tips voor een langere levensduur van je telefoon

Een slechte accu, veel barsten in het scherm en te snel traag worden zijn een aantal voorbeelden van problemen waar je tegenaan kunt lopen als je je smartphone langer in bezit hebt. Hieronder geven we je een paar tips voor hoe je die levensduur van je telefoon kunt verlengen.

1. Een goed hoesje

Een inkoppertje, maar natuurlijk hartstikke belangrijk. Veel mensen kiezen vaak niet voor een hoesje omdat ze “de telefoon zo mooi vinden” of omdat ze het “zonde vinden”. Maar als we even rationeel denken is een telefoonhoesje hét instrument om je telefoon een langere levensduur te laten hebben. We raden je daarbij aan om ook een goede screenprotector te gebruiken. Dit voorkomt dat er krassen of barstjes in het scherm komen als je je telefoon laat vallen.

langere levensduur van je telefoon

2. Spaar je batterij

Een grote ergernis bij mensen die hun telefoon al lang hebben, is dat de batterij snel leeg gaat. Soms kun je niet eens een dag meer doen met een volledige batterij. Daarom is het goed als je je batterij leert sparen, hierdoor heeft je telefoon een veel langere levensduur. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een gecertificeerde oplader te gebruiken, je helderheid wat lager te zetten en je cache en app-geschiedenis af en toe te wissen.

3. Vervang je batterij

Mocht je nou alsnog een slechte batterij hebben? Dan is het nog zeker niet finito voor je geliefde telefoon. Je kunt namelijk heel simpel een nieuwe batterij in je telefoon laten zetten. Dit kost tussen de drie en vijf tientjes en daarna is je telefoon weer zo goed als nieuw. Let er wel op dat je een gecertificeerde batterij laat implementeren met een 100% levensduur en dat je daarna de tips van hierboven volgt. Hierdoor duurt de levensduur van je telefoon een stuk langer.

4. Installeer alle updates

Alhoewel het soms niet fijn is, is het updaten van je telefoon goed voor de levensduur. Af en toe krijg je nieuwe systeemupdates aangeboden. Wij raden je aan om deze te downloaden, zo blijft je telefoon fris en up-to-date.

langere levensduur van je telefoon

5. Digitaal en fysiek schoonmaken

Behandel je telefoon zoals je zelf behandeld wil worden. Maak hem dus zo nu en dan grondig schoon zodat alle stofjes en vuiltjes verdwijnen. Hierdoor laadt je smartphone bijvoorbeeld weer sneller op. Ook wordt je telefoon trager naarmate de opslagcapaciteit voller raakt. Daarom is het handig om oude bestanden en dingen (onder andere foto’s) die je niet meer gebruikt te verwijderen. Hierdoor blijft je telefoon snel en goed werken.