Een tiny house heb je in verschillende vormen, van een bijzonder creatief ontwerp in de vorm van een dome tot een model wat nog het meest doet denken aan een small uitgevallen tuinhuisje. Terwijl het idee is dat je op die manier lekker goedkoop kan leven en wonen, blijkt de aanschaf toch vaak een aanslag op je budget te zijn. Wil je het goedkoop aanpakken, kies er dan voor om een zeecontainer om te bouwen tot aangename woning.

Droomwoning voor een spotprijs

Terwijl de meesten er niet aan moeten denken om in een container te wonen, toont een man uit Texas aan dat het juist prima te doen is. Natuurlijk ga je het niet redden met een 20-voet-container, maar als je een 40-voet-container op de kop weet te tikken gaat het prima lukken. Het grote voordeel is wellicht het vereiste budget. Deze Texaan spendeerde namelijk slechts 2200 dollar, zo’n 2000 euro. Voor dat bedrag woont hij nu supergoedkoop en heeft hij alles wat noodzakelijk is binnen handbereik.

zeecontainer tiny house

Zeecontainer als tiny house

Nu zullen we niet zeggen dat het design van de containerwoning een award gaat winnen, maar in sommige gevallen is de praktische kant veel belangrijker. Aan de afbeeldingen te zien is dat prima gelukt en is de zeecontainer omgebouwd tot een charmant verblijf inclusief terras voor de deur en een heerlijke plek om te chillen aan de bovenkant.

zeecontainer tiny house

Inclusief dakterras en complete keuken

Ondanks het beperkte budget heeft deze containerwoning een prima slaapruimte, functionele keuken met wijnkoelkast en een woonkamer. Het dakterras maakt het helemaal af. Of het echt compleet is, dat blijft natuurlijk de vraag. Zo is het niet helemaal duidelijk waar hij kan douchen en ook de aanwezigheid van een toilet blijft een groot vraagteken. Ondanks alles lijkt hij bijzonder goed te zijn geslaagd en zou het zomaar als inspiratie kunnen dienen voor jouw volgende klusproject.

zeecontainer tiny house