Trainen doen we allemaal op onze eigen manier, op ons eigen tempo en ons eigen tijdstip. Sommigen houden ervan om sportief de dag te beginnen, anderen genieten juist ’s nachts van de rust in de sportschool. Het tijdstip van je workout zegt iets over je persoonlijkheid. Benieuwd wat het voor jou betekent? Lees dan maar snel verder.

Wat zegt het tijdstip van je workout over jou als persoon

De vroege vogel en de nachtuil zijn twee hele verschillende personen. De vroege vogel hoeft er niet eens over na te denken om tot laat wakker te blijven. De laatmaker draait in de ochtend met alle liefde nog een keertje om, voordat hij zijn eiwitrijke ontbijtje naar binnen werkt. Maar wat betekenen de tijdstippen van je workout eigenlijk voor jou als persoon?

tijdstip workout persoon

07:00 – De vroege vogel

Deze persoon doet altijd zijn best om voor de wekker wakker te worden. Voor een goed ochtendhumeur, moet je bij hem zijn. Ze zijn vastberaden om wat van hun dag te werken en vinden het dus helemaal niet erg om continu bezig te zijn. De sportoutfit is natuurlijk de avond van tevoren klaargelegd en tijdens het aankleden is de koffie al aan het opwarmen. Een vaste routine is een ‘must’ voor deze persoon. Iedere avond gaat hij of zij nagenoeg op hetzelfde tijdstip naar bed om fris en fruitig weer wakker te worden.

De koffie and water (met limoensmaak) wordt in één teug naar binnen gewerkt. Onderweg naar de sportschool luisteren ze naar een TED-Talk, audio-book of een interessante podcast. Eenmaal aangekomen zijn ze er klaar voor om de gym te veroveren. Met opgeheven hoofd gaat de vroege vogel van de ene naar de andere oefening. Ontbijten? Welnee joh, dat past niet bij hun ‘intermittend fasting‘ voedingsschema. Dit is een persoon die weinig koolhydraten, weinig suiker, maar waarschijnlijk veel cafeïne naar binnen werkt. Ze plannen zelfs hun cheat-maaltijden (maaltijden niet dagen) en houden zich eraan. Verbazingwekkend.

00:00 – De nachtbraker

De nachtbreker houdt ervan om te spelen met vuur, hun leven bestaat uit het nemen van risico’s. Na hun werkdag pompen ze genoeg pre-workout of eiwitshakes naar binnen om helemaal hyper weer in de sportschool te staan. Eigenlijk zouden ze om 21:00 al de deur uit gaan, maar dat werd steeds later en later. Die Netflix-serie was toch nét iets te interessant. Wanneer je zo laat gaat sporten, betekent dat dat je waarschijnlijk de hele nacht wakker bent. De pre-workout kickt uren later nog een keertje in. Na het sporten gaat de nachtbraker weer rustig verder met het kijken van de serie, totdat hij of zij met de afstandsbediening of telefoon in de hand in slaap valt.