De coronacrisis is groot. Groter dan we met z’n allen leken te denken de afgelopen tijd. Met het sluiten van scholen, horeca en sportverenigingen en een oproep aan iedereen om zo veel mogelijk thuis te werken ontstaat er voor velen een situatie waar ze nog niet eerder in hebben gezeten: drie weken lang in huis met je geliefde. Wij geven je wat tips en tricks om het leuk te houden samen en wat handvatten om – zonder lullig over te komen- wat tijd voor jezelf op te eisen zo nu en dan.

Samen thuis, maar dan anders

Ergens klinkt het heel knus, drie weken lang samen doorbrengen zonder naar werk te hoeven. Is het ook, tot op zekere hoogte. Want bij het romantische gezellige beeld vergeet je een beetje dat er in de praktijk ook gewoon gewerkt moet worden (waar dat kan) en dat er vrij weinig te ondernemen is, nu er opgeroepen wordt zo veel mogelijk thuis te blijven. Reken er op dat het dus zomaar best eens een uitdaging kan gaan worden om elkaar niet voor de voeten te gaan lopen of te irriteren vanuit verveling. Wij zetten wat tips voor je op een rij hoe jij en je meisje deze 3 weken ongeschonden doorkomen, nu jullie allebei thuis werken.

Thuis werken: kies allebei je eigen plek

Een tip die vooral belangrijk is voor mensen die vanuit huis gewoon door moeten werken. Klinkt gezellig, naast elkaar aan tafel je lijsten afwerken, maar in de praktijk zorgt het (zeker na een paar dagen) eerder voor irritatie. Bespreek met elkaar waar ieder van jullie graag wil zitten en bestempel dat deze periode ook als ‘jouw’ of ‘haar’ bureau/werkplek. Zo voorkom je dat je elkaar te veel op de lip zit en dat het hele huis als één groot kantoor gaat voelen. Je moet er ook na ‘werktijd’ de uren slijten en zou dit in normale tijden ook niet tussen je werkspullen willen doen.

thuis werken

Kies je momenten

Tenzij jullie een uniek duo zijn dat écht 24/7 samen kan spenderen, is het wellicht verstandig om niet elke minuut samen te willen spenderen nu jullie allebei thuis werken. Maak samen duidelijke afspraken over wat je van elkaar verwacht. Spreek bijvoorbeeld af dat jullie gezellig samen koken en daarna een film kijken. Komt ze dan gedurende de rest van de dag om de haverklap om je nek hangen dan heb je een gefundeerde reden om haar weg te sturen.

Zorg dat jullie partners blijven, geen collega’s

Laten we eerlijk zijn. Hoe gezellig het ook klinkt om thuis te werken samen, er is weinig romantisch aan. De enige periode waarin je zo veel tijd op een dag met elkaar doorbrengt is op vakantie en daar hangt een bepaalde magie omheen. Dan ga je stadjes in, uit eten, ben je weg van huis en is alles net een paar punten leuker dan in het dagelijkse leven. Nu zit je in de praktijk gewoon thuis, samen, zonder leuke dingen om te doen. Zorg er dan ook voor dat jullie niet te veel huis- of kantoorgenoten worden, maar hou de romantiek een beetje levend. Ga ’s avonds wat eerder naar bed en neem daar de tijd om elkaar goed te verwennen, of verras haar spontaan midden op de dag met een avontuurtje. Is niet alleen voor jou leuk, ook zij zal dit zeker kunnen waarderen. Kijk voor wat inspiratie maar eens tussen dit lijstje met de favoriete plekken voor seks van vrouwen. 

thuis werken

Hoe dwing je eigen vrije tijd af?

De grootste uitdaging zit hem waarschijnlijk in het afdwingen van vrije tijd voor jou alleen. Jullie zitten nu immers samen op een vast aantal vierkante meters en daarmee sluipt er al snel in dat jullie -wanneer jullie niet aan het werk zijn- dus samen iets moeten verzinnen om te gaan doen. Natuurlijk kun je dit gewoon tegen haar zeggen. Mocht je er in deze coronacrisis nou achter komen dat je iets meer onder de plak zit dan je durft toe te geven en durf je je vriendin niet zo direct te vertellen dat je niet de hele dag zin in d’r hebt, dan hebben we hier wat excuusjes voor je om onder gezamenlijke dingen uit te komen.

Zet een film aan die alleen jij leuk vindt

Wil je even niet gezellig doen maar wil je dat niet direct aansnijden, zet dan een film aan waarvan je weet dat zij er niet in mee gaat. Jij jouw pleziertje, zij druipt vanzelf af om wat anders te gaan doen. Winst.

Ga hardlopen/wandelen

Een iets lastigere, maar zeker geen slechte is om ‘even naar buiten te gaan’. Wil je zeker weten dat ze niet mee gaat? Plan het dan op het moment dat ze nét haar joggingsbroek aantrekt en met een serie op de bank kruipt. Wedden dat ze dan geen zin heeft om sportief mee te gaan.

Ga gamen met vrienden

Grote groepen mensen moeten we met zijn allen even zien te voorkomen. Maar een potje FIFA met een vriend kan natuurlijk gewoon nog. Nodig hem of bij jou uit, of ga naar hem toe. Grote kans dat je meisje beslist om zelf iets te gaan ondernemen. Zijn immers weinig vrouwen die blij worden van gamende mannen die te fanatiek hun spelletje spelen.

Oplossing voor in hoge nood

En dan de laatste oplossing, voor als de nood (lees: drang om alleen te zijn) écht even te groot wordt: ga naar de wc. Veel van ons zullen geregeld wat langer op het toilet spenderen dan echt nodig is, maar grijp nu de kans het maximale er uit te halen. Neem je telefoon mee, speel je spelletjes of scroll door je tijdlijn. Gegarandeerd wat me-time. En als je vriendin je zelfs daar niet met rust laat heb je misschien sowieso een probleem dat aangepakt moet worden.