The Trial of the Chicago 7 speelt zich af in het Amerika van 1968. Tegelijkertijd is het plot van de film actueler dan ooit. Centraal staan namelijk grote rellen tussen de bevolking enerzijds en de politie anderzijds. De gebeurtenissen uit de film leidden tot een grote en veelbesproken rechtszaak. Dit is wat je moet weten over de Netflix-film.

The Trial of The Chicago 7, een spraakmakende Netflix-film

De Vietnamoorlog duurde van 1955 tot 1975 en was ten tijde van de gebeurtenissen in The Trial of the Chicago 7 dus nog in volle gang. Tijdens een grote bijeenkomst van de Democratische Partij is deze oorlog reden voor een grote groep burgers om te demonstreren.

Wat volgt zijn grote rellen waarbij de politie het moet ontgelden en de burgers samenkomen om een figuurlijke vuist te maken tegen de oorlog én president Johnson. Met het einde van de rellen is niet alles opgelost. In tegendeel: een groep demonstranten wordt aangeklaagd. De rechtszaak wordt ook wel The Trial of the Chicago 7 genoemd en vormt de rode lijn in de film.

The Trial of the Chicago 7

Onder andere Sacha Baron Cohen in de diverse cast

Voor de film is er een grote, diverse groep acteurs ingeschakeld. Het bekendste gezicht is waarschijnlijk dat van Sacha Baron Cohen. Ook acteurs als Jeremy Strong, Joseph Gordon-Levitt en Eddie Redmayne zullen te zien zijn. Regisseur Aaron Sorkin nam de regie van de film voor zijn rekening. Hij is wel bekend met films die zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen. Zo regisseerde hij eerder ook Steve Jobs en Molly’s Game. Ook The Social Network, die wordt gezien als één van de 50 beste films volgens filmcritici, is van Sorkin’s hand.

The Trial of The Chicago 7 zal binnenkort op Netflix verschijnen. Geïnteresseerden van de film zullen nog even geduld moeten hebben. Op 16 oktober is het zo ver en staat de film op Netflix.