Een vette film die je nog lang bij blijft heeft een paar dingen nodig. Acteurs van een hoog niveau, een meeslepend plot en de nodige actie. De film The Place Beyond The Pines is precies zo’n film. We volgen twee totaal verschillende mannen. Wanneer hun paden zich met elkaar kruisen, veranderen hun levens en die van hun families compleet.

The Place Beyond The Pines

Voor The Place Beyond The Pines bundelen de topacteurs Bradley Cooper en Ryan Gosling hun krachten. Allebei waren ze al vaker te zien in goede films. Zo speelde Bradley Cooper in American Sniper, de absolute aanrader die op Netflix te zien is. Waar sommige actiefilms nogal weinig aandacht besteden aan het plot, is er voor deze film juist gekozen om dit wel te doen. Thema’s als het ouderschap en mannelijkheid komen sterk aan bod. Ook zien we duidelijk hoe fouten van de ene generatie invloed kunnen hebben op de volgende generatie.

The Place Beyond The Pines

Twee totaal verschillende types komen in aanvaring met elkaar

In The Place Beyond The Pines volgen we Avery Cross en Luke Glanton. Twee mannen die erg van elkaar verschillen. Luke is oorspronkelijk werkzaam als motorrijder op de kermis. Wanneer hij er echter achterkomt dat hij met zijn vrouw een kind verwacht, besluit hij om op een andere manier aan zijn geld te komen. Al gauw begint Luke met het overvallen van banken, wat zorgt voor spannende momenten. Ondertussen is Avery Cross juist werkzaam bij de politie. Waar de één dus het criminele pad bewandelt, probeert de ander hem juist op te sporen. Uiteindelijk komen beide mannen tegenover elkaar te staan. Het zorgt voor een confrontatie waarvan de uitkomst hun levens, maar ook dat van hun zoons totaal overhoop gooit.

The Place Beyond The Pines

Nieuwe generatie worstelt met oud zeer

De film bestaat uit drie gedeeltes, waarbij het derde deel vooral gaat over de zonen van Avery en Luke. Wat voor invloed hebben de daden van hun vaders op hun leven gehad? Door deze vragen te stellen wordt de film meer dan een film waarbij een politieagent een crimineel op de hielen zit. Op IMDb kan de film rekenen op een 7.3 als gemiddeld cijfer. Ook recensenten zijn enthousiast over The Place Beyond The Pines: zij noemen het onder andere een goed voorbeeld van een sterke Amerikaanse film.