Sommige films lijken het allemaal te hebben: een grote sterrencast, een verhaal vol actie en plotwendingen én een topregisseur aan het roer. The Gentlemen, vanaf nu in de Nederlandse bioscopen te zien, is zo’n film.

Bekende koppen

Onder leiding van Guy Ritchie is The Gentlemen tot stand gekomen. Hij regisseerde, produceerde én schreef de film. Hiermee borduurt hij voort op eerdere films. Net als The Gentlemen waren dit Britse gangster films, zoals zijn klassieker Snatch. Ook kunnen we de regisseur kennen van de Sherlock Holmes-films en de recente live-action Aladdin. Ritchie voert een cast aan waarin we de ene na de andere grote naam voorbij zien komen. De hoofdrol wordt vertolkt door Matthew McConaughey. Andere rollen zijn onder andere weggelegd voor Hugh Grant, Colin Farrell en Charlie Hunnam (van Sons of Anarchy).

The Gentlemen

Actie en humor in The Gentlemen

The Gentlemen is een combinatie tussen brute actie en droge humor. Dit heeft alles te maken met het plot van de film. Dit draait om drugsbaron Mickey Pearson. Pearson werd arm geboren. Toch wist hij zich via een studie aan Oxford, wiethandel en geweld op te bouwen tot een gigantische naam in de drugswereld. Zijn vermogen probeert hij voor maar liefst $400 miljoen te verkopen, om vervolgens samen met zijn vrouw te genieten van hun pensioen. Maar zo’n groot en winstgevend drugsimperium trekt al gauw meerdere potentiële kopers aan.

Excentrieke personages

In The Gentlemen spelen de geïnteresseerden een gevaarlijk spel met elkaar. Onder andere een Amerikaanse miljardair, Chinese gangsters en een coach met zijn MMA vechters proberen Pearson’s zaak over te nemen. Dit gaat gepaard met moorden, verraad, ontvoeringen en chantage. Dat alles dan wel weer overladen met een flinke dosis humor, afgaande op de trailer. De film draait vanaf vandaag in de bioscoop. Check ook overal de andere films die in februari in de bioscoop te zien zijn.