Elon Musk komt altijd met de meest bizarre, maar toch slimme ideeën. Na zijn vlammenwerper, tunnels door Los Angeles en ruimteschepen, wil de beste man de strijd aangaan met Uber. Dat wil het bedrijf doen door miljoenen Tesla’s van consumenten om te toveren tot Teslataxi’s.

Tesla’s Autopilot

De meeste mensen onder ons zijn al bekend met de vernuftigheid van de auto’s van Tesla. Vele autoliefhebbers zijn al op de hoogte van de zogeheten autopilot functie. Hiermee kan een Tesla door middel van sensoren zichzelf besturen, zonder de hulp van een inzittende. In precies een jaar, wil Tesla tijdens de ‘autonomy day’ zijn auto’s vanzelf laten rijden op de weg. Aan het filmpje hieronder te zien hebben wij geen reden om daarover te twijfelen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Tesla Vision uses path prediction to accurately predict how a road will extend, even when it can’t see around the corner

Een bericht gedeeld door Tesla (@teslamotors) op

Teslataxi’s op de weg

Elon Musk heeft een ambitieus doel voor ogen gesteld. Binnen een jaar wil hij meer dan een miljoen Teslataxi’s op de weg krijgen. Hij wilt zelfs de strijd aan gaan met het populaire Uber. Hoe wil hij dat doen? Door gebruik te maken van Tesla’s autopilot hoeft geen bestuurder meer in de auto te zitten. Als jij jouw Tesla dus niet nodig hebt, kun je hem uitlenen aan een willekeurig persoon. Dit kan je zo’n 30.000 dollar per jaar opleveren, aldus Musk. De prijs per gereden mijl zal dalen van 2 à 3 dollar, naar slechts 0,18 dollar.