Na Daimler en MAN heeft Tesla ook het doek van zijn elektrische truck getrokken. Hiervoor had Elon Musk speciaal een Tesla evenement georganiseerd. Het bedrijf dat als doel heeft om volledig autonome auto’s te maken is met deze kolos echter nog niet zo ver; de Semi biedt met de automatische piloot van Tesla geautomatiseerde noodremmen en rijstrook-bewaking.

De bestuurder heeft een centrale zitpositie waardoor er sowieso goed zicht is op de buitenwereld, waarbij hij of zij ook wordt ondersteund met grote bedieningsschermen en camera’s die de buitenspiegels hebben vervangen!

Actieradius

Om deze technologische wereldverbeteraar te etaleren schetste Elon Musk even het contrast in “tanken” met een normale truck. Waar een truckchauffeur er een kwartier over doet om de wereld verder te vervuilen – je weet wel: diesel, global warming en dat soort dingen – is de accu van dit elektrische wonder binnen een half uur goed voor een actieradius van 640km, waar de totale actieradius ruim 800km is.

Tesla Semi stuur Tesla Semi uitzicht Tesla Semi cockpit

Verder heeft de Semi zo zijn voor- en nadelen: Het is het natuurlijk leuk dat de e-truck met een lege trailer in 5 seconden naar de 100 trekt, terwijl dit met een maximale vracht van 36.000 kilogram in 20 seconden gepiept moet zijn. Hoewel de driver met grote schermen voorzien is van de nodige entertainment, lijkt het ons dat truckchauffeurs er schande van spreken dat de innovatieve truck niet beschikt over een slaapruim! De productie is gepland voor 2019.

Roadster

Op het Tesla Event werd ook de Tesla Roadster aan de wereld getoond – een machine die snelheden van 400 km/u bereikt – mocht je hier meer over willen weten; lees dan het artikel dat we er speciaal aan hebben gewijd.