Gear

Dit is de reden waarom Tesla nooit motorfietsen gaat produceren

Elon Musk Tesla motoren

Elon Musk is flink aan het uitbreiden met zijn bedrijf 'Tesla'. Zo heb je natuurlijk de welbekende auto's, maar zijn ze inmiddels ook bezig met vrachtwagens, jachten en de Cybertruck. Eén voertuig gaat er alleen nooit komen, de Tesla motor.

Vragen over voertuigen

Een tijd terug was er een Tesla aandeelhoudersvergadering waar mensen vragen konden stellen over de toekomst van het bedrijf. Er waren een hoop vragen van aandeelhouders over bepaalde voertuigen die ze graag nog zouden willen zien van de elektrische autofabrikant. Elon Musk, CEO van Tesla, nam al deze opties serieus in overweging. Toch was er één voertuig waar hij fel tegen was om een wel heel bijzondere reden.

Dit is waarom Tesla nooit motors gaat maken

Een aandeelhouder vroeg aan Elon Musk of hij er ooit over na had gedacht om in de motorbranche te stappen. Hier hoefde de multimiljardair niet lang over na te denken. Elon en zijn broer reden altijd graag op motorfietsen, maar een bijna-doodervaring gooide roet in eten. “Ik had een motor tot mijn 17e en werd bijna gedood door een vrachtwagen”, aldus Musk op de vergadering. “Dus we gaan geen motors maken.” Dit is dus de reden waarom Tesla zich niet in de motorfietsindustrie toevoegt.

View post on Twitter

Tesla Masterplan 3

In 2006 postte Elon Musk een stappenplan voor het toen nog jonge bedrijf. Het was een simpele strategie die inmiddels bijna is voltooid. Daarna volgde een tweede versie waarin Elon Musk meer wilde inzetten op energieopslag en het ontwikkelen van de zelfrijdende technologie van Tesla. Deze auto’s zouden op termijn tien keer veiliger moeten worden dan auto’s die door mensen worden bestuurd. Hoewel dit plan nog niet helemaal is afgerond, is de CEO van Tesla al begonnen aan Masterplan 3. Het is nog niet bekend over wat dit plan precies inhoudt. Mogelijk heeft dit plan iets te maken hebben met de Tesla Bot, de robot die het bedrijf aan het ontwikkelen is. Daarvoor zei Elon dat die dit jaar prioriteit zal krijgen boven andere projecten. Verder zou het bedrijf zich meer gaan richten op de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie.

Watch on YouTube