Eerder kregen we al bericht over de raceversie van de Tesla Model S P100D. Dat is zonder meer een brute wagen en deze rijdt zo’n beetje iedere hypercar eruit. Maar wat nu als de normale Tesla Model S P100D het opneemt tegen een aantal grote jongens. Dat is precies wat er gebeurde tijdens de Motor Trend’s World’s Greatest Drag Race 2017.

And the winner is…

De elektrische wagen neemt het hier op tegen een aantal van ’s werelds snelste auto’s, waaronder een Porsche 911 Turbo S en een Ferrari 488 GTBHet resultaat? De Tesla maakt gehakt van iedereen met een tijd van 10,5 seconde. De enige waardige tegenstanders zijn de bovengenoemde Porsche en Ferrari, beide goed voor 10,6 seconde.

De rest van de auto’s die meededen zijn de: Alfa Romeo Giulia, Aston Martin DB11, Chevrolet Camaro ZL1 1LE, Chevrolet Corvette Grand Sport, Lexus LC500, McLaren 570GT Mercedes Benz AMG GTR, Nissan GT-R Nismo, Porsche 718 Cayman S en Tesla Model S P100D

Als het niet om een drag race ging, dan hadden eigenlijk alle andere auto’s gewonnen, maar het ging in dit geval om een kwart mijl. Op deze afstand, de kwart mijl (402 meter) is Tesla in ieder geval de baas van de weg.