Cars & Bikes

Deze Tesla Model 3 is total loss maar misschien wel de snelste ter wereld

tesla model 3

Een Tesla is een elektrische auto, dus zolang de accu en de aandrijving nog werkt kun je rijden. Zo te zien is dat bij deze auto ook zo’n beetje het enige dat nog werkt, aangezien de rest van de auto kapot is. Maar blijkbaar kan een Tesla Model 3 die eruit ziet alsof hij total loss is, gewoon nog prima rijden. Dit filmpje is het levende bewijs.

Tesla Model 3 keer over de kop

Deze auto is meerdere keren over de kop gegaan en er is weinig meer van over. Toch zijn de onderdelen die met het rijden te maken hebben niet beschadigd en kan hij dus nog prima vervoeren. De wagen is zóveel onderdelen kwijt dat hij een stuk lichter is. In de video is dan ook te zien dat hij nog kan accelereren als de beste. Sterker nog, wie weet is het wel de snelde Tesla Model 3 nu hij zo veel gewicht kwijt is!

Watch on YouTube

Toch nog een goed bedrag voor gevangen

De eigenaar van deze Tesla Model  3 heeft het wrak op Ebay gezet en hier toch nog wel wat geld voor gevangen. Alleen al aan onderdelen zou hij nog ruim 18.000 euro kunnen opleveren. Maar in zijn geheel is hij zeker ook nog wat waard. Er staat slechts 10.787 kilometer op de teller en de vooras en vering zouden helemaal nieuw zijn. Ondanks deze goede getallen is de praktijk dus nog wel anders. Eigenlijk is er niks meer van over behalve de wielen en motor. Er zit zelfs een deuk in de accu, maar hij kan nog wel opladen.

Uiteindelijk heeft de koper nog dik 14.000 euro neergelegd voor deze Tesla Model 3. Een schappelijk prijsje vergeleken met het model in nieuwe versie, maar je hebt ook wel een stuk minder. Het is ook maar de vraag of deze auto nog wel software-updates blijft ontvangen. Wanneer een Tesla geregistreerd staat als total loss wordt hij namelijk geblokkeerd. Misschien heeft de koper geluk en klopt het dat dat alleen gebeurt bij een Tesla Model X en Model S.