Een Tesla is een auto waar al veel gebruiksvriendelijke en luxe elementen in zitten. Toch hebben we nog nooit een Tesla gezien in cabrio-uitvoering. Daar moet verandering in komen, vond ook een Amerikaanse firma. Die bouwen jouw eigen Tesla cabrio, zodat je in de zomer lekker met de wapperende haren in de wind elektrisch kunt rijden.

De Tesla cabrio, speciaal geklust

Heb je een Tesla Model 3, maar had je hem liever in een cabrio uitvoering gewild? Geen probleem, maar je moet wel naar de Verenigde Staten rijden. Het Amerikaanse Newport Convertible Engineering is bereid om jouw Tesla cabrio te maken. Dat doen ze door het dak eraf te zagen en dat te vervangen door een automatisch cabriodak. Het prijskaartje van dit grapje is een schamele €40.000. Veel geld, maar niet zoveel als een nieuwe auto die je origineel als cabrio koopt, zoals deze Chevrolet Corvette.

tesla cabrio

De goedkope variant

Heb je nou geen €40.000 euro op zak, maar wil je wel graag een cabrio, dan kan het ook goedkoper. Het scheelt een kwart van de prijs als je er geen automatisch cabriodak op laat zetten, maar een handmatige. Dan heb je alsnog je Tesla cabrio, maar moet je zelf het dak van de auto openen of sluiten. Opzich een kleine moeite voor 10.000 euro korting. Dit kost je namelijk €30.000. Bij Newport Convertible Engineering hebben ze hier een flinke handel mee te pakken. Het is even werk, maar gezien de belangstelling zijn ze hier voorlopig mee binnen.

tesla cabrio

Nog steeds autopilot

Het mooie aan je eigen Tesla cabrio is dat je autopilot nog goed blijft functioneren. Het onderdeel waar de camera’s voor de autopilot in zitten verwerkt, wordt namelijk niet verwijderd. Die camera’s zitten boven de stoelen, maar blijven gewoon zitten. Hierdoor ziet deze cabriolet er misschien net iets anders uit dan een ‘gewone’ cabrio. Maar er zijn weinig mensen die zich daar zorgen over als ze horen dat je Tesla Model 3 dus ook open kan.

tesla cabrio