Huh wat – Tequila is het nieuwe melk? Naja, hoewel jij in een alcoholrampage waarschijnlijk nog nooit een glaasje melk hebt gevraagd aan de godin achter de bar van je lokale kroeg, is het wel goed voor je botten.

Of beter gezegd; Het is goed tegen osteoporose. De sterkedrank Tequila wordt namelijk gemaakt van de Agave Tequilana plant, ook wel de Blauwe Agave genoemd. En in die plant zitten stoffen waarvan studies uitwijzen dat deze botontkalking tegengaan en ervoor zorgen dat calcium en magnesium beter worden opgenomen in je lichaam. Logischerwijs bevordert dit de aanmaak van de proteïne osteocalcin, die de aanmaak van botweefsel bevorderd. Het proces van de totstandkoming van Mexicaanse trots zie je hier:

Disclaimer met een knipoog

Hoe betrouwbaar het werkelijk is, is nog maar de vraag. Hoewel we ons natuurlijk niet schuldig willen maken aan vooroordelen, stereotypering of conspiracy theories, heeft dit verhaal wel een hoog ‘Wij van WC-eend’-gehalte; het onderzoek uit 2016 is namelijk uitgevoerd door the Center for Research and Advanced Studies (Cinvestav) in, jawel, Mexico.

Facts

Desalniettemin zijn er nog een aantal andere wonderlijke feitjes over de meeste iconische shot ter wereld. Voor de goede orde noemen we er nog eens vijf:

  1. Tequila bevordert de spijsvertering wanneer je er eentje na het eten achterover gooit. Daarnaast helpt het je bij afslanken, omdat een bepaalde natuurlijke suiker (agavins) in de drank je metabolisme stimuleert.
  2. Tequila kan de zenuwen kalmeren en dankzij deze ontspannende voordelen helpt tequila tegen slapeloosheid.
  3. Het is bewezen dat tequila de bloedvaten verwijdt, wat resulteert in een betere doorbloeding en geminimaliseerde pijnniveaus. 
  4. Met mate is tequila zelfs goed voor je immuunsysteem, net als yoghurt bevat het favoriete vergif van je huig namelijk probiotica. Probiotica zijn de gezonde bacteriën die onze darmen bevolken. Als grootste deel van ons immuunsysteem helpen zij ons totale menszijn in balans te houden.
  5. 100% agave tequilana staat voor een katervrije aftermath! De originele hoge kwaliteit tequila van witte producten bezorgt je namelijk geen hoofdpijn. Lang leve de Agaveplant!