Ben jij een echte brokkenpiloot die zijn telefoon om de haverklap naar de reparateur kan brengen? Met deze tips gaat jouw dierbare telefoon minder snel kapot.

Zo gaat je telefoon minder snel kapot

De telefoon is zo’n apparaat waar weinig mensen nog écht zonder kunnen leven. Het kan dan ook bijzonder hartverscheurend zijn als je deze ‘vriend’ om de zoveel tijd naar de reparateur moet brengen. Ontwenningsgevoelens beginnen te komen en ook het kostenplaatje is niet iets om erg blij mee te zijn. Nu is voorkomen beter dan genezen, daarom geven wij jou 4 tips zodat je telefoon minder snel kapot gaat.

telefoon minder snel kapot

1. Gebruik een smartphonehoesje

Helaas is je telefoon geen stuiterbal die bij elke valpartij weer terug in je handen stuitert. Bovendien vind je telefoon dat continue contact met de aarde ook niet bepaald prettig, dit heeft namelijk vaak schade tot gevolg. Een hoesje kan je telefoon niet voor een valpartij behoeden, maar wel je telefoon beschermen tijdens een gevecht met de zwaartekracht. Zo kan een iPhone 12 case zomaar het verschil betekenen tussen een hele of een kapotte telefoon.

2. Screensaver = lifesaver

Naast een hoes om je telefoon, kan ook een screensaver geen kwaad. Een screensaver beschermt je beeldscherm en zorgt ervoor dat jouw zwarte scherm geen kras, barst of gigantische ster krijgt. Dat vinden je vingers, je ogen én je telefoon wel zo prettig. Let wel, dat je voor de juiste beschermlaag kiest. Niet dat je ineens een veel te groot glazen plakkaat op je scherm plakt.

telefoon minder snel kapot

3. Wees voorzichtig

Een open deur in het rijtje van tips die ervoor moeten zorgen dat je telefoon minder snel kapot gaat, maar toch: ga voorzichtig om met je telefoon. Factoren als vocht, kou en hitte zijn nou niet bepaald bevorderlijk voor je telefoon. Laat je telefoon dus buiten de badkamer als je gaat douchen en als je lekker wil zonnen doe je er goed aan om je telefoon in de schaduw te leggen.

4. Goede bewaarplek is essentieel

Je hoeft je telefoon niet in een kluis te bewaren om ‘m schadevrij te houden, maar je telefoon goed opbergen is belangrijk als je ‘m minder snel kapot wil laten gaan. Berg je kleine vriend op in je tas met een gleuf voor een mobiele telefoon bijvoorbeeld.  Telefoons vallen namelijk constant uit losse zakken en een snelle draai of buiging kan ervoor zorgen dat je telefoon op de grond valt.