Voetbal draait om geld, heel veel geld. Tijdens het EK 2020 (in 2021) staan er ook weer meerdere miljarden op het veld. Maar uiteindelijk strijden ze allemaal om één ding: de Europese Beker. Welk land heeft nou de duurste spelers? Wij zetten de teams met de hoogste waarde op een rijtje.

De teams met de hoogste waarde tijdens het EK 2020

Teams als Finland en Noord-Macedonië komen natuurlijk niet in de top 10 voor. Met een respectievelijke teamwaarde van 44,60 en 61,80 miljoen euro zijn ze slechts een schijntje van de grote jongens als Duitsland, Frankrijk en Portugal.

10. Turkije – € 325 miljoen

De Bookmakers schatten Turkije in als één van de underdogs tijdens dit EK. Met spelers als Burak Yilmaz en Hakan Calhanoglu hebben ze een veel beter team dan in 2016. Door de hoge waarde van onder andere Caglar Söyüncü staan ze nog net in de top 10 van teams met de hoogste waarde tijdens het EK 2020.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht dat is gedeeld door @millitakimlar

9. Kroatië – € 375,80 miljoen

De finalist van het afgelopen WK hoopt ook dit eindtoernooi natuurlijk hoog te eindigen. Helaas hebben ze wel een stuk minder goed team dan een aantal jaren geleden. Alsnog kunnen de smaakmakers Rakitic, Modric en Kovacic het verschil maken in de wedstrijden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Hrvatski nogometni savez (@hns_cff)

8. Nederland – € 607,05 miljoen

We staan, met een gemiddelde spelerswaarde van 24,5 miljoen euro, met stipt op nummer 8. Door Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Memphis Depay en Nathan Aké staan we met ruime cijfers in de top 10 van teams met de hoogste waarde tijdens het EK 2020. Niet verkeerd voor zo’n klein, oranje landje.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door OnsOranje (@onsoranje)

7. België – 669,40 miljoen euro

De nummer-1 op de FIFA-wereldranglijst staat ‘slechts’ op nummer 7 van de lijst met teams met de hoogste waarde tijdens het EK 2021. Toch maken De Rode Duivels echt wel een kans om dit jaar het toernooi te winnen, want goede spelers zitten er zeker!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Belgian Red Devils (@belgianreddevils)

6. Italië – 771 miljoen euro

Zijn de Italianen terug van weggeweest? Een heel sterk team maakt zich op voor een hopelijk spectaculair EURO 2020. Met een gemiddelde spelerswaarde van bijna 30 miljoen euro doen ze zeker mee om de titel dit jaar.

5. Portugal – 872,50 miljoen euro

De titelhouders hopen dit jaar ook weer uit te blinken. Met hun jonge talenten (en Ronaldo) proberen ze de titel opnieuw op hun naam te zetten. Gaat het Cristiano Ronaldo en co nog een keer lukken om te winnen?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Portugal (@portugal)

4. Spanje – 915 miljoen euro

Spanje treedt dit jaar aan met gemiddeld het jongste team van het toernooi. Toch staan ze bijna bovenaan in de lijst van teams met de hoogste waarde tijdens het EK 2021. Wij hadden eerlijk gezegd niet verwacht dat het land aan de Middellandse zee zo hoog zou staan op de lijst. Kunnen ze tijdens dit EK opnieuw verrassen?

3. Duitsland – 936,50 miljoen euro

Met een selectiewaarde van bijna een miljard euro staat Duitsland op een prima derde plek in deze lijst. Kan de nieuwe generatie Duitsers het net als hun voorgangers waarmaken tijdens een eindtoernooi?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Die Mannschaft (@dfb_team)

2. Frankrijk – 1,03 miljard

Het ‘PlayStationteam’ Frankrijk is zeker een groot favoriet dit EK. Met sterren als N’Golo Kanté, Kylian Mbappé, Karim Benzema en Antoine Griezmann lijkt niemand ze te kunnen stoppen. Gaan ze het dan waarmaken of is er iemand die ze kan tegenhouden?

1. Engeland – 1,27 miljard

Een team vol met de grootste talenten van dit moment. Engeland heeft een gemiddelde spelerswaarde van iets minder dan 50(!) miljoen euro. Harry Kane voert de lijst aan met een waarde van 120 miljoen euro, op de voet gevolgd door Jadon Sancho en Marcus Rashford. Kan de nummer 1 op de lijst van teams met de hoogste waarde tijdens het EK 2021 ook eindelijk de cup mee naar huis nemen?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door England football team (@england)