Other

Te koop: een megavilla inclusief racecircuit

racecircuit

Het bezitten van een eigen woning is altijd al een slimme investering geweest. Zeker als je het vergelijkt met het huren, is het kopen van een woning een prima idee, je bouwt immers vermogen op. Dat opbouwen van een leuk vermogen kun je natuurlijk ook op een andere manier aanpakken. Bijvoorbeeld door een unieke woning te laten bouwen en dit vervolgens weer te verkopen. Dat is zo’n beetje het idee van Don Wallace. Hij liet op een stuk grond van 14 hectare een imposant optrekje bouwen met een racecircuit en gaat het nu verkopen. Vraagprijs: 16 miljoen euro.

Megavilla met racecircuit te koop op 14 hectare

Don Wallace is de man achter campergigant LazyDays. Echt lui is hij niet, grof geld verdienen komt je immers niet aanwaaien. Met zijn vermogen liet hij in ieder geval wel een leuk pandje neerzetten in Florida, nabij Lake Thonotosassa. De woning heeft een woonoppervlakte van 3.380 vierkante meter en overtreft al je verwachtingen. Dat komt overigens niet alleen door het circuit wat bij de woning hoort, maar dat is natuurlijk wel een aardig verkoopargument.

3400 vierkante meter woongenot

De vraag die nu waarschijnlijk in je achterhoofd zit is: hoe ga je in godsnaam bijna 3400 vierkante woonruimte indelen? Welnu, dat is niet zo heel lastig. Je bouwt gewoon acht slaapkamers, twaalf badkamers en veertien toiletten. Daar heb je natuurlijk niet genoeg aan, dus gooi je er gewoon nog even een sauna, een zoutwaterzwembad, een bowlingbaan en drie haarden tegenaan. Kijk, dat vult het wel aardig op. Eerlijk is eerlijk, dat maakt het pandje nog niet het meest interessant.

Garage voor 20 wagens en een vliegtuig

De naam van het optrekje is The Oaks en naast de onvoorstelbaar grote hoeveelheid vertrekken, zijn er nog meer aspecten die het tot een bijzonder pand maken. Bij zo’n grote woning kun je namelijk niet volstaan met een leuke garage voor je Tesla Model S. De garage bij deze villa biedt namelijk plaats aan 20 vierwielers en een vliegtuig. Kijk, dan hebben we het tenminste ergens over. Waarom plaats voor twintig wagens? Op het terrein van de woning bevindt zich ook een volwaardig circuit. Dan hoef je in ieder geval niet steeds met dezelfde wagen te gaan racen. Mocht je trouwens je wagen in de prak rijden, geen punt! Volgens de verkopende makelaar beschikt de woning ook over een eigen werkplaats.

Jongensdroom: een eigen racecircuit

Mocht je interesse hebben in dit optrekje, wees er dan snel bij. De woning stond eerder nog te koop voor zo’n 22 miljoen dollar, maar dat bleek toch iets te hoog gegrepen. Recent zakte de prijs mettwee miljoen dollar en vandaag koop je het al voor 17.5 miljoen dollar, nog geen 16 miljoen euro dus. Een koopje als je het ons vraagt.

Watch on YouTube

Bron: Smith and Associates