We schrijven regelmatig over de dikste auto’s die je maar wat graag voor je deur zou willen hebben staan, maar vandaag even wat anders. Schuiven met wat dozen in de garage gaat waarschijnlijk niet genoeg ruimte opleveren, dus daar zul je wat anders op moeten verzinnen. Maar een beetje creatief zijn we graag, als dat betekent dat je een volledig werkende militaire F-16 straaljager naast je huis hebt staan.

F-16 straaljager

Een F-16 straaljager uit 1980, klaar om te vliegen en hij kan van jou zijn. Het enorme gevaarte staat in Palm Beach (Florida) te koop. De straaljager komt oorspronkelijk uit Jordanië en is een behoorlijk uniek exemplaar. Ben je namelijk van plan een F-16 straaljager te kopen dan zul je zien dat alle exemplaren gedemilitariseerd zijn. Deze daarentegen, is dat niet. Sterker nog, het toestel is alleen nog maar verder verrijkt met toffe snufjes. Zo bevat het moderne functies als een Link16 datalink en een cockpit voorzien van nachtzicht. Ook is het voorzien van een update waardoor het tenminste 8.000 uur kan vliegen. De F-16 gaat tot bijna 2540 km/u. Ja, dat lees je goed. Ineens een stuk minder spannend hè? Die Chrion die het snelheidsrecord brak? 

Nederlands tintje

De F-16 straaljager staat aardig wat kilometers verderop te koop, maar heeft toch een Nederlands tintje. Het toestel werd namelijk niet alleen door de U.S Air Force gebruikt, maar ook door België, Denemarken, Noorwegen en -jawel- Nederland. Wil je de nieuwe eigenaar worden van dit spectaculaire toestel dan zul je je aan de regels van de International Traffic in Arms Regulations moeten houden. De voorschriften zijn ontworpen om enigszins te beperken en controle te houden wie toegang heeft tot de wapensystemen. Iets wat wel te begrijpen is, gezien de F-16 straaljager is voorzien van de controle van op afstand aangestuurde wapensystemen.

De F-16 straaljager komt met een prijskaartje van 8.5 miljoen dollar. Grote kans dat het bij dromen blijft, maar hé. Een beetje fantaseren kan altijd.