Voetballen met je maten kent veel variaties. Je kunt tegen elkaar voetballen met normale spelregels, wat natuurlijk garant staat voor plezier. Wat echter ook vaak gedaan wordt, is spelen met een pijnlijke variatie. Denk aan ‘de verliezer krijgt een potje kontjetrap te verduren,’ maar nu is er een nieuw voetbalspel dat een stapje verdergaat, taservoetbal is de meest brute sport om met je vrienden te doen.

Taservoetbal

We noemen het hier ‘taservoetbal’, maar de sport staat internationaal bekend als tazerbal, met een z dus. Maar dat is niet wat interessant is aan de sport. Wat dacht je van het feit dat spelers als bezetenen rondlopen met in hun hand een levensechte taser. Die lasers zijn geen lievertjes: 300.000 Volt giert door je lijf als je geraakt wordt door het apparaatje. Wij hebben geen benul over hoeveel dat is, maar het klinkt als een gigantische hoeveelheid. Een ding is zeker, geraakt worden met een taser gaat er hard aan toe! Zie hieronder de video die laat zien hoe het spel in zijn werk gaat:

Spelregels van Taservoetbal

Het spel is net als zijn grote broer genaamd voetbal eigenlijk best simpel. Je speelt met 2 teams van 4 spelers tegen elkaar. Je moet een retegrote opblaasbal in het net van je tegenstander krijgen. So far, so good, maar ondertussen moet je rekening houden met het feit dat elke speler een taser in zijn hand heeft. Best schokkend, vooral als je je beseft dat er vandaag de dag een debat gaande is over de kwestie ‘mogen agenten tasers gebruiken‘. Het spel was uitgevonden in het normaal gesproken o zo vredige Canada. Eigenlijk ook niet gek, de Canadezen zijn namelijk ook gek op ijshockey. Dat is zeer zeker geen sport voor pussy’s.

Saillant detail: eigenlijk zijn tasers illegaal in Canada, om te bezitten tenminste, maar toch mag taservoetbal worden beoefend. Vraag ons niet hoe.