Cars & Bikes

Dankzij het formaat van deze auto kan jij overal parkeren

tango t600

Stadsauto’s worden steeds populairder, vooral onder jongeren. De kleine formaat, het lage brandstofverbruik en de compactheid zijn ideale eigenschappen voor stedelijke verplaatsingen. Maar de Tango T600 van Commuter Cars is niet zomaar een stadsauto. Dit elektrische voertuig is ontworpen om minder ruimte in te nemen op de weg en heeft een opvallende prestatie met 800 pk. Het is een uniek en bijzonder voertuig met veel technologische innovaties en een strak design.

Tango T600

Het resultaat van deze ontwerpfilosofie is een “kastje” van slechts 990 millimeter breed, kleiner dan sommige motoren en toegestaan naast elkaar op de rijbaan te rijden. Binnenin zijn er in ‘tandem-stijl’ twee stoelen geplaatst, waardoor de bestuurder het gevoel heeft in een straaljager te zitten. De Tango T600 is aangedreven door twee elektromotoren die samen 800 pk produceren. Dit betekent dat de auto in 3,2 seconden naar 100 km/u accelereert en een topsnelheid van 283 km/u behaalt.

View post on Instagram
 

Efficiënte auto

Dankzij deze krachtige aandrijving is de Tango T600 in staat om efficiënt en snel te accelereren in de stadsverkeer. Hierdoor kan de bestuurder makkelijk in- en uitwijken voor verkeersopstoppingen en snelheid maken wanneer dat nodig is. De Tango T600 heeft ook een indrukwekkende actieradius van 300 km per oplading, dit is meer dan genoeg voor de meeste stedelijke ritten. Ook is het opladen van de batterij een eenvoudig proces, dankzij de standaard oplaadpoorten die aanwezig zijn in de meeste parkeergarages en op openbare locaties.

Uniek in zijn soort

De Tango T600 is een speciale stadsauto. Het is een innovatief voertuig met veel technologische hoogstandjes, zoals de krachtige 800 pk aandrijving en de indrukwekkende actieradius van 300 km per oplading. Dankzij het strakke en unieke design, kan de Tango T600 overal parkeren, zelfs in de kleinste parkeervakken. Hoewel de Tango T600 nooit in massaproductie is gegaan, was het toch een iconisch voertuig in de geschiedenis van de elektrische auto’s.

View post on Instagram
 

Dit, gecombineerd met de prijs van 300.000 euro, maakte het voertuig alleen toegankelijk voor enkele gelukkige eigenaren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan George Clooney, die het eerste exemplaar ontving. Desondanks blijft de Tango T600 een iconisch voertuig. De auto was zijn tijd ver vooruit. Het combineert elektrisch rijden met een indrukwekkende prestaties en een uniek design. Het was een toonbeeld voor andere elektrische voertuigen die zouden volgen. Het zal altijd worden herinnerd als een innovatief voertuig dat het denken over stadsauto’s heeft veranderd. Wie de kans heeft gehad om er een te rijden, zal het nooit meer vergeten.