Arnold Schwarzenegger (71) is back! En wel met eigen lijn aan eiwit supplementen die hij distribueert via zijn nieuwe bedrijf Ladder. Dat de Oostenrijker niet stil zit is logica in optima forma. Hij heeft California laten zien dat feesten (door belasting te verlagen) helemaal niet zo leuk is, maakt zich hard voor bescherming van het milieu en is soms terug te zien op het witte doek. De ex-bodybuilder staat ook nog dagelijks in de sportschool, om zwaardere gewichten te heffen dan de gemiddelde twintiger. Met zijn nieuwe supplementenlijn wil Schwarzenegger iedereen helpen zijn gezonde levensstijl over te nemen. Een nobel doel waar we Arnie graag mee willen helpen!

Supplementen

Om te beginnen zijn de supplementen van Ladder organisch. Schwarzenegger ergert zich aan de vaak onbekende samenstelling van andere fabrikanten. Sporters kunnen daarvan last ervaren, omdat ze soms positief testen in een drugtest. Ladder gaat nog een treetje hoger door de supplementen af te stemmen op de gebruiker. Door op de website een vragenlijst in te vullen krijg je speciaal voor jou samengestelde eiwitpoeder. Er wordt gekeken naar leeftijd, gewicht, hoe vaak en lang je in de sportschool staat en doel (wil je alleen in vorm blijven of bijvoorbeeld bodybuilder worden?). Er staan grote namen achter het bedrijf waaronder LeBron James, Lindsey Vonn, en Cindy Crawford. Gerucht is dat er ergens volgende maand een reclame online komt voor de supplementenreeks. Zwart-wit beeld, Schwarzenegger op een strand, zak supplementen in zijn hand en hij zegt: ‘Put that cookie down! And get to the gym.’

Sport tips

Met Men’s Health heeft Schwarzenegger ook een paar sporttips gedeeld. Volgens dit brok spier moeten beginners oefeningen doen met vrije gewichten: ‘Je gehele lichaam laten werken is waar het om draait. Later kun je apparaten gebruiken om verschillende onderdelen naar wens te vormen’. De actie-ster heeft ook een tip voor grotere armen: ‘Het zit allemaal in de draai die je maakt je pols, als je de gewichten van je zij naar je schouder tilt.’ Zelf hangt Schwarzenegger meer gewicht aan de onderkant van de dumbbell dan de bovenkant, om de draai extra weerstand te bieden.

Supplementen gewoonvoorhem 7

Eigen training

De Oostenrijker bespreekt ook zijn eigen training. Schwarzenegger is blij met de vooruitgang in sportscholen sinds de jaren zeventig. ‘De nieuw uitgevonden sporttoestellen zijn een redder in nood’ De actieheld heeft heel wat blessures opgelopen in zijn leven. De nieuwe apparaten helpen Schwarzenegger spiergroepen te trainen die bij ouderwetse oefeningen te veel pijn doen.

Supplementen gewoonvoorhem 5