Je kent het wel: als kind smeekte jij je ouders om wat kleingeld, zodat je dat ene zakje snoep uit de automaat kon halen. Hoewel we tegenwoordig minder geïnteresseerd zijn in de inhoud van de snoepautomaten, weet deze automaat nog steeds onze aandacht te trekken. In Singapore hebben ze namelijk de grootste ‘vending machine’ voor supercars gebouwd.

Auto automaat

Deze grote mensen automaat telt maar liefst 15 verdiepingen, met 4 sectoren, waardoor het gebouw gevuld is met 60 luxe wagens. Van Bentley’s tot Ferrari’s, het is allemaal te zien. Hoewel het gebouw de feeling van een vending machine moet geven, zijn de geshowde auto’s niet direct te koop. In plaats daarvan wordt het gebouw door Autobahn Motors gebruikt om tweedehandse supercars te presenteren. Wil je de auto’s van dichterbij bekijken, dan kan dit op afspraak.

Zo kun jij vanaf de begane grond kiezen welke auto je graag wilt zien. Vervolgens wordt de auto gehaald, zodat je hem van dichtbij kunt bewonderen. Dit duurt ongeveer 1 à 2 minuten. In de tussentijd worden de lichten gedimd en wordt er een promotievideo van de auto afgespeeld. Wanneer de video afgelopen is, zal de auto worden gepresenteerd.

De bouw van de hoge toren is niet enkel om de luxe auto’s te showen, maar is het ook voor praktische redenen gebouwd. Er is namelijk te weinig ruimte in Singapore om een grote garage te bouwen, dus dan maar de lucht in toch?