In de samenleving wordt een sterk aanwezige kaaklijn vaak als mooi gezien. Het zorgt ervoor dat je gezicht strakkere vormen krijgt en beter uitkomt. Voor veel vrouwen is het dus ook een duidelijk pluspunt als een man bezit over een strakke kaaklijn. Met een paar handige tips kun jij je eigen kaken trainen.

Zelf je kaaklijn trainen

Net als sprekende ogen en een afgetraind lichaam is een strakke kaaklijn één van de uiterlijke kenmerken die mensen aantrekkelijk maakt. Nu kunnen we makkelijk aan onze armen, benen en buik werken. Denk bijvoorbeeld aan de oefeningen waarmee je thuis kunt blijven trainen. Je zou misschien denken dat je met een strakke kaaklijn wordt geboren of niet, maar dat is niet helemaal waar. Er zijn namelijk oefeningen om je gezichtsspieren te trainen. Dit zijn vier oefeningen om je te helpen.

Oefening 1

Open je mond zo wijd mogelijk. Druk vervolgens het puntje van je tong tegen de achterkant van je ondertanden. Adem in via je mond. Wanneer je uitademt, maak dan een lange a-klank. Nadat je dit vier keer hebt gedaan kijk je naar rechts en leg je je kin op je borst. Hierna beweeg je je hoofd van rechts naar links.

Oefening 2

Dit is een sit-up voor je kaken. Het fijne is: deze oefening voor een strakke kaaklijn kun je gewoon vanuit bed doen. Laat je hoofd nét over de rand van je bed komen en til je hoofd 5 centimeter op. Hou dit vol voor 5 seconden en herhaal het vervolgens meerdere keren.

strakke kaaklijn

Oefening 3

Voor deze oefening tuit je je lippen terwijl je omhoog kijkt. Nadat je 5 seconden lang deze houding hebt aangenomen, trek je je onderlip over je bovenlip. Het is hierbij van belang dat je omhoog blijft kijken. Probeer voor een strakke kaaklijn deze oefening uit te bouwen tot 10 keer per dag.

Oefening 4

Als laatste oefening voor een strakke kaaklijn open je je mond wagenwijd. Steek je tong zo ver mogelijk uit als je kunt en hou dit voor een paar seconden vol. Door deze op te bouwen train je je kaakspieren. Laat die strakke kaaklijn maar komen.