De meeste mensen vliegen naar de mooiste vakantiebestemmingen toe of pakken de auto en rijden naar een heerlijke Europese bestemming. Met de trein op vakantie gaan is iets wat minder vaak voorkomt. Een reis maken door Schotland met Whiskeytrein: ‘The Royal Scotsman’ moet heel bijzonder zijn, maar met een stoomtrein op safari door Afrika is zeker een trip die je aan je bucket-list kan toevoegen.

Luxueuze stoomtrein

Men heeft een oude stoomtrein omgebouwd tot deze luxueuze trein, die je langs de mooiste natuurgebieden van Afrika brengt. De trein raast in een 15 daagse excursie, aangeboden door Frontiers International Travel, door Zuid Afrika, Botswana, Zimbabwe, Zambia en Tanzania. Aan boord van de trein vind je onder andere twee restaurants, slaapsuites en een mooie observatie coupé. Daarnaast kan je de dieren goed bekijken door de panorama ruiten en bijna aanraken vanaf de balkons die ook in de trein te vinden zijn.

De trip begint in Cape Town alvorens je naar Kimberly rijdt. Deze stad staat bekend om de diamanten. Vervolgens brengt de trein je via het Madikwe reservaat in Botswana naar Zimbabwe. Hier spenderen de gasten een nacht in het beroemde Victoria Falls hotel.

Daarna wordt de Zambezi rivier overgestoken en rijdt de trein naar de schitterende Chimba Falls. Het laatste gedeelte van deze toffe trip spendeer je in het grootste reservaat van Afrika, genaamd het Selous Game Reservaat. Om vervolgens aan te komen bij eindbestemming Dar es Salaam in Tanzania.

Prijs

Benieuwd hoeveel je voor deze ultieme treinreis betaald? Een slordige € 16.500,- per persoon voor een deluxe suite. Maar, daarmee maak je wel een fantastische treinreis langs de schitterende natuur van Afrika waarbij je de leeuwen, antilopen, giraffen en olifanten bijna kan aanraken.

Hieronder een video om je een beeld te geven van de rit.