Het zal je maar gebeuren: je investeert in de bitcoin, maar jaren later ben je je wachtwoord vergeten. Het overkomt Stefan Thomas uit San Fransisco. Hij had een aantal jaar geleden veel bitcoins gekocht die flink in waarde zijn gestegen, maar weet het wachtwoord van zijn account niet meer…

Stefan Thomas vergeet wachtwoord ten waarde van $236 miljoen

Het is al enorm frustrerend als je een wachtwoord vergeet, maar als het je $236 miljoen gaat kosten, dan wordt het je toch wel iets heter onder de voeten. Stefan Thomas is zich ten einde raad. Hij zoekt wanhopig naar een oplossing voor zijn enorme probleem.

Een Duitse programmeur genaamd Stefan Thomas heeft maar liefst 7002 bitcoins in zijn wallet staan. Dat is omgerekend een astronomisch bedrag van 236 miljoen dollar. Hij kan al dat geld vaarwel zeggen als hij niet snel op het goede wachtwoord komt. De man die tegenwoordig werkt in San Fransisco heeft namelijk nog maar twee van de tien pogingen over totdat het programma IronKey al zijn data verwijdert. Dat zou betekenen dat hij alles kwijt is.

Stafan Thomas is wachtwoord vergeten van bitcoin-wallet

Bitcoin-wallet met ongekend veel geld

Stefan Thomas zelf zegt dat hij het wachtwoord toentertijd op een papiertje had geschreven. Het enige probleem is dat hij dat briefje is verloren. En dat precies op het moment dat de bitcoin op een recordhoogte van bijna 20.000 dollar is. “Ik lig vaak op bed erover na te denken, dan ga ik naar de computer en probeer ik een nieuwe strategie, dat werkt dan ook weer niet en zo ben ik weer vreselijk wanhopig.” Zegt de man tegenover The New York Times.

Hij is echter niet de enige…

Het is echter geen uniek geval. Volgens Chainalysis, een crypto-databureau, is 20 procent van de 18,5 miljoen bitcoins die wereldwijd in omloop zijn, buiten handbereik van de eigenaren, omdat ze de inloggegevens vergeten zijn. Dit gaat om een bedrag van ongeveer 140 miljard dollar. Hopelijk weet Stefan Thomas zijn wachtwoord snel weer te raden, want ander kan hij naar zijn geld fluiten.

Zo zie je maar dat een veilige en betrouwbare crypto exchange belangrijk is om je centen veilig te houden.