Afgelopen jaar ontvingen we het heugelijke nieuws dat er een spinoff komt van de geweldige biker serie: Sons of Anarchy. In 2018 zal FX de spinoff genaamd The Mayans MC lanceren. Volgens de makers zal het seizoen bestaan uit tien afleveringen. FX heeft afgelopen week bevestigd dat men volop bezig is met de productie.

Zoals velen wel zullen weten, is The Mayans een motorclub die meermaals voorkwam in Sons of Anarchy. Na zeven seizoenen kwam er een einde aan dit verhaal, maar de makers gaan nu voortborduren op deze nog vrij onbekende verhaallijn. De serie zal een andere/nieuwe blik werpen op de Latijns-Amerikaanse bikers.

Cast en productie

Net als met Sons of Anarchy, zal Kurt Sutter ook verantwoordelijk zijn voor de verhaallijn van de gloednieuwe spinoff. Fans wachten al langere tijd op een vervolg/spinoff van de serie, maar nu FX de serie besteld heeft is het eindelijk een feit.

Aangezien de spinoff gaat over The Mayans MC, zullen we voornamelijk Latijns-Amerikaanse acteurs aan het werk zien. Er zijn dan ook hoofdrollen weggelegd voor Edward James Olmos (Dexter, Blade Runner) en JD Pardo (The Messengers).

Opvallend is het feit dat het nieuwe seizoen zich na de gebeurtenissen uit Sons of Anarchy afspeelt. Het personage EX Reyes (Pardo) heeft op dat moment net de gevangenis verlaten en heeft besloten zich aan te sluiten bij de Mayan MC.