Goed nieuws voor fans van de filmreeks ‘Rocky’. De Zweedse acteur Dolph Lundgren werkt namelijk met studio MGM aan een spin-off van Rocky die gaat over zijn personage Ivan Drago. Dit vertelt de grote filmster in gesprek met ‘The Hollywood Reporter’.

De grote tegenstander van Rocky

De Russische bokser Ivan Drago was een iconische tegenstander van Rocky (gespeeld door Sylvester Stallone), in het vierde deel van deze langlopende reeks. Zijn personage keerde afgelopen jaar weer terug in Creed II. Deze film was een spin-off over de zoon van Apollo Creed, die de beste vriend van Rocky speelde in de serie. Ivan Drago bleek onder meer een zoon te hebben die nu ook aan het boksen is.

“Toen ik in 1985 Drago voor het allereerst speelde, heb ik een achtergrondverhaal bij hem bedacht hoe hij door de staat was opgevoed en volledig door de staat werd gecontroleerd”, vertelt Doph Lundgren. “Hij was geen slecht mens, maar een product van het systeem. Hij was het monster van Frankenstein, en de Sovjet-Unie Dr Frankenstein die hem creĆ«erde.”

Een menselijkere kant van Ivan Drago

In Creed II liet de acteur ook een menselijkere kant zien van Drago. “Dit smaakte naar meer”, vertelt de Zweedse ster. “We hadden voor Creed II zelfs een nieuw gevecht tussen hem en Rocky opgenomen. Dit heeft uiteindelijk de eindmontage niet gehaald, omdat het niets toevoegde aan het het verhaal wat we graag wilden vertellen.”

Wanneer we de spin-off serie van Rocky kunnen verwachten is helaas nog niet bekend.