Ook al heeft een goede relatie tal van voordelen, heb je eenmaal kinderen samen, dan ontdek je snel dat het leven van een gesetteld stel niet over rozen gaat. In veel gevallen is het natuurlijk leuk om je kids op te voeden en kun je, als het goed is, met volle teugen genieten van het ouderschap. Op een gebied ervaar je wel snel de nadelen: je spannende tijden onder de lakens gaat waarschijnlijk met sprongen achteruit. Hoe los je dit op?

Een spannend liefdesleven na kinderen

Dat je aantal keren het doen na het krijgen van kinderen op een lager vuurtje komt te staan is verklaarbaar. De tijd die je besteed aan je kids is zonder twijfel enorm intensief. Niet alleen voor jou omdat je ook nog een carrière hebt, maar ook voor je partner. Na je werk even bezig zijn met de kids is leuk, maar het kan bijzonder vermoeiend zijn. Vaak ontbreekt de energie om daarna even lekker samen te stoeien. Mocht je wel de energie ervoor hebben, dan moet je nog steeds rekening houden met je kids, weg spontaniteit dus. Toch hoeft het niet zo dramatisch te klinken. Met de volgende tips beleef je een totaal nieuwe en opwindende fase.

Kwaliteit boven kwantiteit

Liefde is meer dan alleen een nummertje maken op de keukentafel in een verloren uurtje. Heb je kids rondhuppelen, dan is dat er in ieder geval niet meer bij. Waar het in deze fase om gaat is de kwaliteit en niet de kwantiteit. Zo wordt het voorspel veel belangrijker en krijgt de erotiek ook een andere, vaak diepgaande betekenis. Doordat je het niet meer zo snel, spontaan kunt beleven komt het aan op vindingrijkheid en geniet je meer van het hele spel. Flirten, strelen, het wordt allemaal een heel stuk interessanter.

seksleven kinderen

Maak een planning

Natuurlijk, vrijen omdat het op een bepaald moment wel kan is misschien niet het meest ideale, maar grijp vooral je kans. Juist omdat het aantal keren dat je het doet, minder is, staat het genieten van die spaarzame momenten voorop. Je leert daardoor vanzelf hoe je het weer ouderwets fijn kunt hebben samen, ook al moet je het wel een beetje gaan plannen. Is dat echt vervelend, probeer dan met elkaar af te spreken dat je minstens eenmaal per week intiem kunt zijn met elkaar. Zo wordt dat het moment om samen naar uit te kijken.

Maak gebruik van vrienden en familie

Het hebben van kinderen hoeft niet altijd funest te zijn voor een goede ervaring in bed. Sterker nog, als je slim bent grijp je de situatie aan om je hele relatie een flinke boost te geven. Je schoonouders zijn nu eenmaal ook opa en oma. Daar kun je mooi van profiteren! Schakel ze in als oppas en plan een leuk avondje zodat je weer ongestoord aan de slag kunt gaan, zonder je druk te maken over je nieuwe verantwoordelijkheden.