Tja, we hebben allemaal wel eens van die spijtige kledingkeuzes gemaakt in ons leven. Gelukkig besef jij bij het kijken van die foto’s uit 2000 dat het nu anders moet. Helaas zijn er ook mannen blijven hangen en sommigen van hen lopen nog steeds rond met die diepe V-hals of afgezakte broek. Om alle neuzen voor eens en voor altijd dezelfde kant op te krijgen, hebben wij de “slechte mannenmode bijbel” gemaakt. Als jij een van die items nog in je kast hebt hangen dan wordt het wellicht tijd om deze ritueel te verbranden.

Genesis 1: slechte mannenmode trends

Trends komen en gaan zo simpel is het nou eenmaal, maar de oorsprong van een slechte mannenmode trend ligt bij het feit dat de trend te lang wordt gedragen. Helaas is dit voor ons mannen niet altijd ons eigen probleem, want vaak laten we onze mooie dame bepalen wat we moeten dragen. “Schat trek dit anders aan dit is in de mode”, met een al bij voorbaat balende gedachte trek je toch maar dat shirt aan dat in het jaar 2007 ‘hip’ was, maar goed we got you! Met de slechte mannenmode bijbel weet jij in ieder geval wat je niet moet dragen.

Genesis 2: ‘grappige’ teksten op je shirt

De bijbel spreekt over verzen, dus dan komen de ‘grappige’ teksten op je shirt als vers 1 in het tweede hoofdstuk van deze bijbel. Tja, want helaas zien we dit nog steeds voorbij komen t-shirts met flauwe ‘grappige’ teksten erop, guys it really ain’t funny. Je komt eerder over als een dwaas dan een humorvol persoon. Vergeet daarnaast niet dat woordspelingen en seksuele uitnodigingen net zo ongepast zijn voor je kleding als ze zouden worden geroepen bij vreemden op straat.

Slechte mannenmode trends bijbel gewoonvoorhem

Genesis 3: diepe V-hals shirts

De V-hals begon erg schattig met gewoon een simpele V, maar hoe dieper de trend zonk hoe dieper de V werd… we kunnen er wel om janken. Tenzij je in de cast van Geordie Shore zit of Cristiano Ronaldo heet uit het jaar 2007 zou dit nog worden geaccepteerd, maar dit kan echt niet meer door de beugel. De diepe V-hals pronkt niet zozeer met je gains, want ze stralen eerder vrouwelijkheid uit.

Slechte mannenmode trends bijbel gewoonvoorhem

Genesis 4: uggs

Nee, gewoon nee… uggs voor mannen kan gewoon echt niet. Naast dat de schoen zelf er al alles behalve ‘trendy’ uitziet is het echt absoluut niet aan mannen om dit te dragen, vrouwen kunnen er al niet eens op lopen laat staan mannen.

Genesis 5: afgezakte broek

Tja, deze trend is geïnspireerd op het feit dat er geen riemen meer mochten worden gedragen in de Amerikaanse gevangenissystemen, tenzij je bij een LA gang zit of een hip-hop artiest bent is het erg ongepast om je broek op half 7 te dragen. Mocht jij het nou nog steeds niet eens zijn met het verbod blijf het dan maar doen, weet wel dat we inmiddels bijna 30 jaar verder zijn.

Slechte mannenmode trends bijbel gewoonvoorhem

Genesis 6: de driekwartbroek

De beruchte driekwarts broek is de perfecte broek om aan iedereen te laten zien dat je vrouw je kleding uitkiest. Dit lelijke eendje zal namelijk nooit een zwaan worden, mocht er nog eentje in je kast verstopt zitten moet je hem heel gauw uit je kast jagen. De broek heeft totaal geen functionaliteit behalve dat op vakantie je kuiten nu rood worden en door het lopen van de bossen zijn je enkels en kuiten het perfecte doelwit voor muggen, distels en brandnetels.

Slechte mannenmode trends bijbel gewoonvoorhem

Genesis 7: flare broeken

Hartstikke leuk voor vrouwen en mannen uit de 70’s maar helaas leven we daar niet meer in. Al hoewel voor vrouwen het wel weer in een trend wordt kunnen wij mannen deze broek, maar beter gewoon in een bodemloze put gooien, want man wat zijn die broeken toch een partij lelijk.

Slechte mannenmode trends bijbel gewoonvoorhem

 

Genesis 8: afritsbroeken

Man man man, zoals Rob Geus het zou zeggen. Wat is dit een trieste broek zeg. Wij Nederlanders houden van simpel en gemak, maar deze broek mag eigenlijk echt nooit meer gedragen worden.. Maak een keuze korte of lange broek.

Slechte mannenmode trends bijbel gewoonvoorhem

Genesis 9: crocs

Crocs. De schoenen die nooit het daglicht hadden mogen zien, nooit. Niet stijlvol en door de naam zou je eerder denken aan een bad-ass schoen, maar niks is minder waar. Het zijn gewoon schuim klompen, niks meer en niks minder.

Slechte mannenmode trends bijbel gewoonvoorhem

Genesis 10: oversized riem/gespen

Yep, guilty as charge. Waarschijnlijk heeft menig man wel zo’n riem gehad of nog in z’n kast hangen. Veel te grote riemgespen en je shirtje achter je riemgesp, yup we weten het… het zou verboden moeten worden, tenzij je een country line dancer bent natuurlijk.

Slechte mannenmode trends bijbel gewoonvoorhem

Genesis 11: crop tops

Enkel wanneer je van de andere kant bent, kom je hiermee weg. In alle anderen gevallen absoluut: not done! Je kan op heel veel verschillende manieren je spieren tonen, maar daar is de crop top niet het juiste item voor als je de dames wilt imponeren.

Slechte mannenmode trends bijbel gewoonvoorhem

Genesis 12: korte mouwen shirt met das

Buschauffeurs, taxichauffeurs en schooldirecteuren zijn echt letterlijk de enige mensen die dit mogen dragen. Naja, eigenlijk zelfs zij niet, maar als het bij een uniform hoort, zul je wel moeten.

Slechte mannenmode trends bijbel gewoonvoorhem

Genesis 13: sandalen met sokken

Het lijkt me dat dit wel voor zich spreekt. Het is gewoon fout op zoveel verschillende manieren. #Jezussandalen

Slechte mannenmode trends bijbel gewoonvoorhem

Genesis 14: sport shirts

Nederland is een ‘voetballand’ en daar mogen we zeker trots op zijn, het huidige voetbal achterwege gelaten dan. Weet wel wanneer je deze shirts dus niet moet dragen. Als je gaat sporten (of je club supporten) krijg je een go, maar als je ermee uitgaat een dikke no-go.

Slechte mannenmode trends bijbel gewoonvoorhem

Genesis 15: tanktops

Als laatste hoofdstuk in deze bijbel willen we het hebben over de tanktops… Tenzij je de sportschool als een vervolgopleiding ziet en er vrijwel altijd te vinden bent is dit acceptabel. Maar helaas moeten we alle andere mannen vertellen dat de tanktop niet meer kan en eigenlijk ook nooit heeft gekund…

Slechte mannenmode trends bijbel gewoonvoorhem