Entertainment

De muziek van Skrillex helpt tegen muggen en dit is waarom

Skrillex helpt tegen muggen

Er bestaat een grote kans dat jij net als vele andere mensen een hekel hebt aan dubstep. Gelukkig dat jij dit genre ook nog ergens anders voor kunt gebruiken. Uit onderzoek blijkt namelijk: dat de muziek van Skrillex helpt tegen muggen! Voor de mensen die dubstep wel kunnen waarderen is dit natuurlijk ontzettend goed nieuws.

Skrillex helpt tegen muggen

In de wereld van dubstep zijn er velen die Skrillex haten. Er zijn ook een hoop mensen die hem als de koning en grondlegger van dit genre zien. Hoe je het went of keert, in muggen wegjagen is hij de beste. Uit onderzoek van wetenschappelijk magazine Science Direct blijkt dat muggen helemaal gek worden van zijn muziek. Het genre dubstep werkt blijkbaar heel goed tegen muggen en dan met name het nummer van Skrilex genaamd “Scary Monsters and Nice Sprites.” Het zorgt er niet alleen voor dat de muggen geen zin meer hebben om je lek te steken, maar ze hebben ook geen zin meer om zich voort te planten. Dat zijn dus twee muggen in één klap.

Watch on YouTube

Dubstep

Het klinkt een beetje als een broodje aap verhaal, of als een van de vele 1 aprilgrappen. Maar dit is waarschijnlijk niet een van de vele 1 aprilgrappen op het internet. De reden waarom dubstep helpt tegen muggen is, omdat de agressieve afwisseling van frequenties ervoor zorgt dat het seksuele systeem van muggen verstoord raakt. Dat systeem is bij de muggen gebaseerd op geluidsgolven. Het nummer ‘Scary Monsters and Nice Sprites’ zit hier dus vol mee en dat zorgt ervoor dat deze muggen geen vlieg kwaad meer doen.

View post on Instagram
 

Houdt wel in rekening: de bevindingen zijn voorlopig alleen nog maar gedaan bij een soort mug: de zogeheten Aedes aegypt. Daarbij moeten we ook sceptisch blijven omdat het onderzoek geplaatst was op 1 april. Het nieuws komt wel van een serieuze bron en er zijn geen directe verwijzingen naar een grap in het verhaal. Het wordt flink overgenomen en serieus genomen, aangezien het vooral positieve effecten kan hebben in landen die last hebben van ziektes zoals malaria.

Bron: Science Direct