Om te beslechten wie een grote waffel heeft en wie écht goed kan rijden, kun je altijd met vrienden, familie of collega’s een kartbaan opzoeken. Binnenkort komt daar in Utrecht een alternatief bij: simracen in een officieel F1-gamecentrum. Je kunt het met maximaal twintig mensen tegen elkaar opnemen om te kijken wie het snelst is.

Simracen in Utrecht

Het centrum heet The Official F1 Racing Centre en is gevestigd aan de Hertogswetering in Utrecht. Voor 22 euro per persoon mag je in de simulator klimmen en deelnemen aan het raceweekend. Je rijdt dus een training, een kwalificatie en de race zelf. Met 60 simulatoren betekent dat er drie volledige grids neergezet kunnen worden.

simracen

Vanaf 1 juni: The Official F1 Racing Centre

The Official F1 Racing Centre opent op 1 juni de deuren. Vanaf dat moment kun je terecht, maar je zal het dan nog wel moeten doen met het oude F1 2019. Een goede vijf weken later zullen de pc’s in het Racing Centre zijn voorzien van de nieuwste versie: F1 2020.  Vanaf 10 juli kun je dus ook virtueel op Zandvoort en Hanoi simracen. De sims zijn voorzien van Fanatec-stuurtjes en -pedalen en 4K-schermen maken de ervaring een stuk realistischer. Om het allemaal net even wat extra charme te geven zorgen ventilatoren voor wat afkoeling en krijg je daardoor ook het gevoel in een echte wagen te zitten.

simracen

E-marshals

Speciale aandacht is er wel voor de nieuwe regels in de anderhalvemeter-samenleving. Speciaal opgeleide e-marschals moeten ervoor zorgen dat de nieuwe richtlijnen door alle bezoekers worden opgevolgd. Op die manier kunnen de Formule 1 fans zich uitleven en het opnemen tegen vrienden, familie en andere bezoekers. De e-marshals kijken toe op het naleven van de nieuwe regels. Dat is niet geheel onbelangrijk: het zorgt ervoor dat er een veilig klimaat ontstaat waarbij de richtlijnen van het RIVM nauwgezet worden gerespecteerd. De organisatie laat weten dat je nu in ieder geval al wel een plaats kunt reserveren.