Food & Drinks

Simpel recept: frisse wrap met beef en komkommer

Over het algemeen houden we d’r niet van om uren in de keuken te staan, maar we willen wel lekker eten. Dit recept voldoet precies aan die twee eisen! Toen ik op deze verfrissende wrap met kogelbiefstuk, komkommer en kappertjes belandde heb ik ‘m gelijk uitgeprobeerd en ik kan je vertellen; hij viel niet tegen! Een heerlijke combo die je ook als lunch kunt meenemen naar het werk of waar dan ook. Eerder lieten we je al kennis maken met Amerikaanse kip met parmezaanse kaas wraps die ook ontzettend lekker zijn.

De bereidingstijd kost je slechts een kleine 10 minuten en dit is alles wat je nodig hebt:

Wraps

  • 8 wraps
  • 400 gram kogelbiefstuk
  • 2 limoenen
  • 2 komkommers
  • 20 gram lente ui
  • 100 gram kappertjes
  • 20 gram koriander
  • 1 eetlepel kokosolie

Sausje

  • 200 gram crème fraîche
  • snufje gemalen komijnzaad
  • 2 eetlepels mosterd

Bereiding wrap-saus

  1. Doe de crème fraîche, een snufje gemalen komijnzaad en mosterd in een kommetje en meng dit door elkaar. Simple as that

Bereiding van de wrap

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Snijd de komkommer in blokjes en de lente ui in dunne reepjes en doe beide bij elkaar in een kom. Voeg hier de kappertjes aan toe. Snijd 1 limoen door de helft en pers deze uit boven de kom. Versnipper de koriander en voeg deze ook toe aan het mengsel
  3. Bak de beef in de kokosolie voor een mals resultaat in een grill- of koekenpan. Voor medium rare, houd ongeveer 1,5 minuut per kant aan. Haal de biefstuk uit de pan en leg deze even aan de kant
  4. Leg de 8 wraps half over elkaar in de oven voor 2 minuten. Tip: is je oven niet groot genoeg? Start eerst met 4 stuks en herhaal wanneer iedereen een portie op heeft.
  5. Snijd de biefstuk in repen van ongeveer 1,5 cm
  6. Haal de wraps uit de oven en verdeel de biefstuk over de wraps. Spreid het komkommer-mengsel uit over de beef, gebruik ongeveer twee grote eetlepels per wrap
  7. Gebruik ongeveer 1 eetlepel van de saus per wrap en verdeel dit over het komkommer-mengsel
  8. Snijd de laatste limoen in vier partjes en gebruik deze als garnering voor op het bord

Eet smakelijk ouwe keukenprins!

Bron: Freshhh