De kans dat het je ooit is overkomen is waarschijnlijk erg groot. Je ziet een mooie vrouw, versiert haar, maar dan? Hoe weet je nu of ze echt trek heeft in een spannende nacht vol passie tussen de lakens? Kwestie van goed opletten en aandacht hebben voor de non verbale communicatie wellicht? Lichaamstaal dus. Ja, dat klopt, maar daarmee ben je er nog niet. De subtiele signalen vanuit haar onderbewustzijn moet je wel goed kunnen interpreteren. Gelukkig weten wij hoe we je een stuk op weg kunnen helpen.

Toestemming voor seks door lichaamstaal

Mannen en vrouwen gebruiken allebei lichaamstaal als vorm van non-verbale communicatie. Dat is handig om je bedoelingen subtiel kenbaar te maken. Het probleem is vaak het oppikken van de juiste signalen. Het nadeel is wel dat vrouwen beter zijn in het vertalen van onze lichaamstaal. Het slechte nieuws is dat wij mannen vaak in het duister tasten en zelfs hele duidelijke signalen interpreteren op de foutieve manier. Weg kans op een spannende avond met die mooie dame. De volgende tips gaan je in ieder geval op weg helpen. Of je er wat mee doet is uiteraard geheel aan jezelf. Zo weet je zeker of ze uit is op een avontuurlijke nacht met jou.

Signaal 1: ze wil tijd met je doorbrengen

Heb je haar net ontmoet, dan kan het een goed teken zijn als ze aangeeft dat ze graag tijd met jou wil doorbrengen. Voor de goede orde: dat is dus met jou en niet met jou en je vrienden. Het is een voorzichtig signaal dat ze meer wil dan enkel vriendschap. De reden is logisch: ze voelt zich prettig bij je. Kent ze je pas sinds kort, dan is er een goede kans dat ze zich ook in seksueel opzicht tot je voelt aangetrokken.

seks

Zoals zo vaak het geval, ligt het antwoord in de vraag die ze stelt. Informeert ze naar je plannen voor het weekend, of zelfs voor de dag zelf, dan is dit haar manier om je te laten weten dat ze beschikbaar is. Een vrouw maakt dus gebruik van subtiele signalen. Wil ze graag iets met je drinken of nodigt ze je uit aan haar tafel, dan is dit een duidelijk teken dat ze meer wil. Alcohol zorgt er in de regel voor dat de remmingen wegvallen en dus wordt het vaak (en niet geheel onterecht) geassocieerd met seksuele of romantische situaties. Dat is dan ook de reden dat veel horeca zaken een uitstekende gelegenheid vormen voor een eerste afspraak.

Signaal 2: Ze flirt overduidelijk met je

Flirten is de ideale manier om aan te geven dat men geïnteresseerd is. Vrouwen zijn daar bijzonder sterk in. Het is een bijzonder veilige manier om contact te leggen zonder direct duidelijk te maken dat men meer wil. Daarmee hebben we gelijk het andere probleem te pakken: het talent om echt goed te flirten verschilt van persoon tot persoon. Een vergissing is dus snel gemaakt als je niet weet hoe je het vermeende flirterige gedrag moet opvatten.

“Vrouwen zullen verbale aanwijzingen geven, zoals het aanbieden van meerdere complimenten”, aldus een bekende seksuoloog. Natuurlijk kan dat een kwestie van beleefdheid zijn, maar complimenten over je uiterlijk hebben eerder een seksuele lading dan een compliment over je werk. Naast het geven van complimenten kan flirten om de seksuele interesse aan te geven, veel verschillende vormen aannemen. Het kan bijvoorbeeld het geven van een cadeau zijn, je vragen stellen over je liefdesleven of je seksleven of gewoon speels gedrag.

Subtiel signaal 3: ze raakt je lichaam opzettelijk aan

Een klassiek teken dat een vrouw zich aangetrokken voelt tot je, is het  doorbreken van de aanrakingsbarrière. Over het algemeen zijn vrouwen vaak op hun hoede bij mannen, dus als ze bereid is om uit haar comfortzone te stappen door je aan te raken is dat het signaal om er werk van te maken.

Barrett, een seksuoloog in Amerika vertelt dat het niet zo zeer om de aanraking gaat, maar dat het verlangen om je aan te raken een resultaat is van haar interesse in je. Ze is dan duidelijk afgestemd op je lichaam en wil graag bij je zijn. Nog meer signalen? Ze komt dichterbij als ze praat, zoekt opvallend vaak oogcontact, vergeet even haar telefoon en bijt wellicht op haar onderlip. Let dus op de non-verbale signalen.

Signaal 4: ze moedigt je aan om haar te versieren

Merk je dat ze je pogingen om haar te versieren niet afwijst? Mooi zo! Sterker nog, als ze juist door haar hele houding je aanmoedigt om verder te gaan, dan is succes bijna gegarandeerd. Als een vrouw zich comfortabel en ontspannen voelt in je gezelschap, er voor open staat om aangeraakt te worden, dan komt haar reactie vanzelf. Geeft ze geen reactie, of zijn de signalen neutraal, helaas, vergeet het dan maar. In die situatie is het juist mogelijk dat ze zich tot je aangetrokken voelt, maar nog niet heeft besloten om het feestje wat je voorbereid hebt te laten slagen. De druk opvoeren is in dat geval de minst zinvolle zet, ze zal zich dan snel minder comfortabel voelen en de kans op een resolute afwijzing neemt dan alleen maar toe.

seks

Duidelijk signaal 5: ‘Ik wil je’

Uiteindelijk bieden geen van de signalen een keiharde garantie. Vrouwen lopen nu eenmaal niet met een sticker op hun voorhoofd met de tekst ‘neem me’. Alleen een duidelijk ‘ja’ op de vraag of ze seks wil, maakt een einde aan alle onzekerheid. Die kans is overigens in veel gevallen minimaal. Zoals elke seksuoloog het zal zeggen: “Je moet er niet van uitgaan dat iemand seks met je wil hebben, tenzij je daarom hebt gevraagd en zij daarmee heeft ingestemd. Het idee dat bepaald gedrag betekent dat ze geen zin heeft in seks en bereid zou moeten zijn om het te doen, is een misvatting. Zelfs als ze zowel haar eigen kleren en die van jou uit zou trekken, moet je nog steeds gaan checken of ze inderdaad bereid is om de volgende stap te zetten.”