We zijn haar tegengekomen tijdens Sharkweek op Discovery Channel. De zeven dagen die vol met mooie beelden een ode brengen aan de vis die al decennialang wordt neergezet als het meest bloeddorstige en gevaarlijkste roofdier aller tijden: de (witte) haai. Ondanks onze fascinatie en bewondering voor deze prachtige vissies willen we je toch liever even vertellen over de beeldschone zeemeermin-waardige haaienpsycholoog Ocean Ramsey. Yup, dat is haar echte naam. En nee, even geen foto’s in bikini. Oké, eentje dan:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ocean Ramsey #OceanRamsey (@oceanramsey) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ocean Ramsey #OceanRamsey (@oceanramsey) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ocean Ramsey #OceanRamsey (@oceanramsey) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ocean Ramsey #OceanRamsey (@oceanramsey) op

Nobele haaienvriend

Als je gelooft in het lot van sommige mensen die bestemd zijn voor een specifieke carrière, dan begrijp je dat deze wereldverbeteraar geboren is om een ​​vooraanstaande haai- en mariene onderzoeker te worden. Vanuit haar thuisbasis in Oahu is Ramsey de wereld over gereisd om haaien in hun diverse habitat te bestuderen en de aandacht te vestigen op het gevaar waar momenteel talrijke haaienrassen door bedreigd worden – namelijk wij; de mens. De wereld kreeg weet van haar nobele strijd toen de tape waarop de blonde schone zich vasthield aan de rugvin van de volgroeide, grote witte haai ‘Bella’ (zonder kooi of andere bescherming), viral ging. Er is ook het feit dat ze aantrekkelijk genoeg is om ​​model te zijn en veel van haar werkzaamheden verricht in bikini.

Ocean Ramsey

Ramsey is ook een geavanceerde vrije duiker (een duiker zonder ademhalingsapparatuur), scuba-instructeur, bedrijfseigenaar en ontwerper. Wanneer ze niet de wereld “over duikt”, is ze thuis in Hawaï, werkzaam voor haar eigen bedrijf ‘One Ocean Research and Diving’. Naast de woorden “Haaien zijn apex roofdieren, geen puppies, maar ze zijn geen monsters”, heeft ze nog een dieperliggende boodschap die ze graag middels deze onderneming over de gehele wereld verspreiden wilt:

“Mensen en haaien kunnen samen bestaan ​​en we hebben haaien nodig omdat ze ons allemaal beïnvloeden. Van de lucht die we ademen tot de grote hoeveelheden eiwitten die de menselijke bevolking consumeert, we vertrouwen allemaal op de oceaan, en haaien zijn een essentieel onderdeel van een bloeiende, productieve oceaan en planeet.”

Witte haaien zijn nu dichtbij extinctie, omdat het verkeerd begrepen wezens zijn die lijden onder hun verkeerd geïnterpreteerde natuur. Hoewel haaien zeer intelligent en zeer nuttig zijn om de oceanen in een gezonde balans te houden door zieke organismen te eten, worden ze gezien als een gevaar. Het is haar doel om een ​​beter begrip tussen mensen en haaien te genereren en ze te redden. In de onderstaande Ted Talk legt Ocean Ramsey uit waarom haaien een waardevol en fundamenteel onderdeel zijn van de ecosystemen van de oceanen en moedigt iedereen aan om hen te helpen redden – for our own good: